200101415 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KCI Konecranes paransi tulostaan roimasti

Julkaistu: 29.10.2001 0:10

Selväksi kasvuyhtiöksi palanneen KCI Konecranesin alkuvuoden hyvä tuloskehitys jatkui toisella neljänneksellä. Nostolaitekonsernin tulos nousi tammi–kesäkuussa 19,6 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna jäi kahteen miljoonaan euroon.

Osakekohtainen tulos nousi 0,91 euroon, kun edellisvuonna oltiin 0,09 eurossa. Liikevaihto paisui 23 prosenttia. Se oli 358 miljoonaa euroa, kun viime vuoden alkupuoliskolla yllettiin 291 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi kaikilla konsernin liiketoiminta-alueilla.

Yhtiön mukaan nostolaitemarkkinat supistuivat huomattavasti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, mutta KCI Konecranesille ensimmäinen vuosipuolisko oli hyvä. Erityisesti kunnossapitolaitteiden suotuisa kehitys jatkui edelleen ja tämä näkyi tilausten, liikevaihdon ja liikevoiton määrän kasvuna. Standardinostolaitteissa uusien tilausten määrä pysyi paikallaan, mutta markkinaosuus kasvoi. Parin vuoden takaisesta Aasian kriisistä kärsineiden erikoisnostureiden tilausten määrän kasvu jatkui alkuvuonna edelleen.

Toimitusjohtaja Stiv Gustavsonin mukaan teollisuuden yleistä tilausten vähenemistä merkitsevä taantuma huomioiden tulos oli erittäin hyvä. Kunnossapitopalvelut tuo eräänlaista joustoa: kun investointien määrä laskee, voidaan modernisaatiolla lisätä vanhojen koneiden elinikää. Hän väläyttää myös mahdollisuutta yritysostoihin. Viime vuosina KCI Konecranes on kasvanut esimerkiksi Puolassa.

Yhtiön mukaan kasvu jatkunee edelleen ja toinen vuosipuolisko on ollut yleensä parempi liikevaihdon, liikevoiton ja tuloksen osalta. Tilauskanta takaa vuoden 2002 ja osa tilauskannasta ulottuu vuoteen 2003.

Tuoreimmat osastosta