Yrityskauppoja tiedossa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Menire kirjasi alas ICL:ää ja Kotirauhaa

Menire teki toisella vuosineljänneksellä 1,72 miljoonan euron alaskirjaukset ICL Inviasta. Kotirauha PaxActorin arvoa raapaistiin alas 630 000 eurolla.

9.8.2001 18:04

ICL:stä on jäljellä enää hieman yli 40 prosenttia hankintahinnasta. Kotirauhasta kirjattiin kerralla pois yli 70 prosentin kimpale.

Yhtiön kokonaisliiketappio katsausjaksolla oli reilut yhdeksän miljoonaa euroa, josta alaskirjauksia oli kahdeksan miljoonaa euroa. Vuoden ensi neljänneksellä yhtiö alaskirjasi PaperX Ltd:tä 1,9 miljoonaa euroa, Bosnext AB:tä 0,66 ja Pharma Interactive Communications AB:tä 3,09 miljoonaa euroa. Nyt toisella neljänneksellä vuorossa olivat ICL Invia ja Kotirauha.

Yhteensä alaskirjauksia on kertynyt kuluneena tilivuonna jo 9,35 miljoonaa euroa.

Kesäkuun lopussa Meniren omavaraisuusaste oli 85,2 prosenttia, ja yhtiön varoista 89,5 prosenttia oli katsauskauden lopussa sijoitettu portfolioyrityksiin.

Meniren osakekohtainen substanssi ennen piilevää verovelkaa on tuoreiden alaskirjausten jälkeen 1,44 euroa. Alle viidellä prosentilla sijoituksista on pörssissä määrittyvä markkinahinta.

Yhtiön mukaan "ensimmäisiä merkkejä vakaammasta markkinatilanteesta on kuitenkin näköpiirissä." Vaikka listautumisia ei tapahdu, yrityskauppamarkkinat ovat piristymässä; tämä tarjoaa riskisijoittalle listautumista paremman irtautumiskanavan, yhtiö arvioi. Loppuvuoden irtaantumisnäkymiä on yhtiön mukaan kuitenkin vaikea arvioida.

[]Karo Hämäläinen on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?