"Nykytaso oikea" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EKP:n pääekonomisti: Nykyinen korkotaso oikea

Julkaistu: 8.8.2001 15:15

Euroopan keskuspankin pääekonomisti Otmar Issing kaataa kylmää vettä niiden niskaan, jotka toivovat euroalueelle pikaisia koronlaskuja. Issing kehottaa sijoittajia ottamaan vakavasti EKP:n voimassaolevan kannan, että nykyinen korkotaso on oikea.

-Tässä ei ole kyse lausunnosta, joka on vain hetken voimassa. Olosuhteet eivät muutu niin nopeasti, että erilainen rahapolitiikka olisi pikaisesti tarpeen, Issing sanoi saksalaisen Börsen-Zeitungin haastattelussa.

Issing, joka kuuluu EKP:n johtokuntaan, toisti EKP:n aiemmin esittämän arvion siitä, että euroalueen kotimainen kysyntä virkistyy vuoden jälkipuoliskolla. Kulutuksen kasvua tukevat verohelpotukset ja inflaation hidastuminen.

Uhkatekijänä Issing mainitsi tulossa olevat palkkaratkaisut, jotka saattavat voimistaa hintapaineita.

Dresdner Kleinwort Wassersteinin ekonomisti Eckhard Schulte arvioi uutistoimisto Reutersille, että Issingin kommenttien tarkoituksena on vaimentaa koronlaskuspekulaatioita markkinoilla. EKP:n neuvosto kokoontuu seuraavan kerran 30. elokuuta päättämään koroista. Mitä todennäköisimmin ohjauskorko jää tuolloin ennalleen 4,5 prosenttiin.

[]Tommi Melender on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Tuoreimmat osastosta