Kolmas neljännes alas - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Perloksen tulos painui alle ennusteiden

Julkaistu: 7.8.2001 8:41

Kännyköiden muovikuoria valmistava Perlos jäi huhti-kesäkuun tuloksellaan markkinoiden ennusteiden alle. Tulosta syntyi rahoituserien jälkeen 11,6 miljoonaa euroa, kun Reutersin mediaaniennuste oli 14,2 miljoonaa.

Reutersin kyselyn vaihteluväli oli 10,0-14,9 miljoonaa euroa. Viime vuonna Perlos onnistui pääsemään samaan aikaan 14,7 miljoonaan.

Myös tulos/osake jäi ennusteista. Odotus oli 21 eurosenttiä, mutta toteutunut 18 senttiä. Perlos-konsernin toisen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 11,2 prosenttia 116,2 miljoonaan euroon.

- Toimintaympäristön viimeaikaiset muutokset, kuten kysynnän voimakas ja nopeatempoinen vaihtelu, ovat heijastuneet myös Perloksen kannattavuuteen. Liikevaihdon kasvu ja selkeästi positiivinen kassavirta kuitenkin osoittavat, että kykenemme menestyksekkäästi vastaamaan haasteisiin, sanoo toimitusjohtaja Timo Leinilä.

Perlos ennustaa, että kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto jää alle edellisvuoden vastaavan jakson. Liikevaihdon lasku on ensisijaisesti seurausta automaattisten kokoonpanolinjojen myynnin alenemisesta sekä asiakaskunnassa tapahtuvasta muutoksesta.

Kapasiteetin käyttöasteen odotetaan olevan kolmannella vuosineljänneksellä edellistä neljännestä alhaisemman ja tehostamis- ja sopeutustoimista huolimatta kannattavuuden ennakoidaan heikentyvän.

Koko vuoden liikevaihdon odotetaan olevan viime vuoden tasoa, mutta osakekohtaisen tuloksen ennakoidaan jäävän alle viimevuotisen.

[]Markku Huusko on Arvopaperi-lehden toimittaja.