200109412 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Piikkisivistäämakkaran

Julkaistu: 30.10.2001 2:42

Kesä ja grilliruokien aika on kohta ohi, mutta innokas makkaran ja kasvisvartaiden ystävä ehtii vielä muutaman viikon nauttia grillisesongista.

Grilliruoka on monella tapaa erityistä. Merkittävin ero esimerkiksi talvi-illalliseen on se, että grilliruokia on lupa syödä sormin. Monen mielestä grillimakkara on juuri sormin syötynä kaikkein nautinnollisinta. Tavallinen makkarahan ei sinänsä ole hyvää, vaan mahdollinen nautinto tulee sormin syömisestä, lihan riipimisestä hampain, siis luvallisesta laskeutumisesta lapsen tai luolaihmisen tasolle.

Tähän nautintoon niin kuin lähes kaikkiin muihinkin liittyy kuitenkin myös haittapuolia: Juuri grillistä otettu tulikuuma grillimakkara polttaa ja sotkee sormia. Haitat voi minimoida Eko-C:n valmistaman puisen makkaranpidikkeen avulla.

Makkarapidikkeen käyttö on yksinkertaista. Piikit työnnetään makkaraan, jonka päälle puristetaan sinappia, makkara syödään, jonka jälkeen makkaranpidin huuhdotaan vedessä. Makkaranpidike tuntuu loistavalta vimpaimelta ainakin niin kauan kuin mieleen nousee haarukka. Sen voittokulkua voi olla vaikea pysäyttää.

Makkaranpidikkeellä saattaa kuitenkin olla mahdollisuudet ainakin kategoriassa mökkituliaiset.

Makkaranpidike,

tiedustelut: Eko-C,

puh: (015) 256 787, hinta 15 markkaa.

Tuoreimmat osastosta