Liikevaihto supistui 9 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

BMC Softwaren tulos alas 67 prosenttia

Maailman johtavan tietojärjestelmien hallintaohjelmistojen toimittajan BMC Softwaren uuden tilivuoden ensimmäisen neljänneksen nettotulos pois lukien rahoituserät ja goodwill-poistot supistui 67 prosenttia 16,6 miljoonaan dollariin. Osakekohtainen tulos pois lukien rahoituserät ja goodwill-poistot oli 0,07 dollaria.

2.8.2001 13:25

BMC Software antoi tulosvaroituksen heinäkuun alussa, joten osavuosikatsauksen antamia tilivuoden 2002 kesäkuussa päättyneen ensimmäisen neljänneksen tietoja osattiin odottaa.

BMC Softwaren nettotulos rahoituserien jälkeen ensimmäisellä varttivuodella oli 34,5 miljoonaa dollaria tappiollinen ja osakekohtainen tulos rahoituserien jälkeen oli 0,14 dollaria tappiollinen. Huhti-kesäkuussa 2000 vastaavat lukemat olivat 10 miljoonaa dollaria voitollinen ja 0,04 dollaria voitollinen.

Vuosineljänneksen liikevaihto supistui yhdeksän prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ja oli nyt lähes 340 miljoonaa dollaria.

Ohjelmistojen tuottamat lisenssitulot putosivat kun taas palvelujen tulot kasvoivat. Huhti-kesäkuussa 2001 lisenssitulot supistuivat 22 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Ylläpitohuoltopalvelujen tulot kasvoivat 11 prosenttia 139,3 miljoonaan dollariin. Konsultointiyksikön tulot kasvoivat 15 prosenttia 19,9 miljoonaan dollariin.

-Olemme sitoutuneet toteuttamaan uuden liiketoimintamallimme. Vähennämme merkittävästi kustannuksia. Odotamme, että kuluvan vuoden budjetin kustannussäästöt ovat 100 miljoonaa dollaria. Tämä on välttämätöntä nykyisissä markkinaolosuhteissa, kun keskitymme kehittämään liikevoittomarginaalia, pääjohtaja Bob Beauchamp sanoo.

-Olemme nyt kadehdittavassa asemassa toimialamme taloudellisessa toimintaympäristössä, joka on haastava. Hyvin vahva taseemme sisältää noin miljardin arvosta käteistä ja arvopapereita. Saamme jatkuvasti voimakasta kassavirtaa liiketoiminnastamme eikä meillä ei ole velkaa, hän kommentoi.

Huhtikuussa BMC kertoi irtisanovansa noin 440 henkilöä eli kuusi prosenttia työvoimastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?