Viime vuoden tahtia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Wecanin liikevaihto ja tulos painuivat laskuun

Julkaistu: 2.8.2001 10:06

Wecan Electronicsin liikevaihto vuoden toisella neljänneksellä jäi niukasti alle 10 miljoonan euron eli ensimmäistä neljännestä pienemmäksi ja suunnilleen samaan kuin vuosi sitten.

Tilikauden voitto toisella neljänneksellä jäi 330 000 euroon, kun alkuvuoden kolmena kuukautena viimeiselle riville tuli 576 000 euroa ja viime vuonna noin 700 000 euroa. Osakekohtainen tulos puolittui neljään senttiin viime vuoden vastaavan jakson kahdeksasta sentistä.

Yhtiön mukaan epävarmuus ja kysynnän vaihtelu ovat leimanneet alan toimintaa katsauskaudella. Kokonaiskysyntä on ollut viimevuotisella tasolla. Gsm-tuotteiden kysyntä on ollut hienoisessa laskussa, mutta uusien tuotesukupolvien kysyntä on kasvanut. 3G-kysynnän kasvuun on varauduttu tila-, henkilö- ja laiteresursseilla.

Yhtiön mukaan epävarmuustekijät markkinoilla ovat lisääntyneet, mutta silti koko vuoden liikevaihdon arvioidaan ylittävän edellisen vuoden tason uusien tuotesukupolvien tuotteiden volyymitoimitusten lähtiessä liikkeelle syksyllä.

Kannattavuutensa Wecan ennakoi paranevan loppuvuotta kohti. Pitkän aikavälin kasvutavoite on edelleen 30-40 prosenttia vuodessa.

[]Karo Hämäläinen on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Tuoreimmat osastosta