2001011992 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lassila & Tikanojan tulospysyi alkuvuonna ennallaan

Liikevaihto kasvoi reippaasti, kannattavuus heikkeni

30.10.2001 3:24

Monialakonserni Lassila & Tikanojan liikevaihto oli tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla selvässä kasvussa, mutta kannattavuus ei kehittynyt yhtä hyvin. Yhtiö luonnehtii tyydyttäväksi alkuvuoden tulostaan, joka oli ennen satunnaisia eriä 13,8 miljoonaa euroa, samaa tasoa kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Konsernin liikevaihto kasvoi 17 prosenttia 209,3 miljoonaan euroon, mistä jäi liikevoittoa 17,7 miljoonaa euroa eli 8,5 prosenttia. Vuosi sitten liikevoittoprosentti oli 9,0.

Osakekohtainen tulos koheni hieman 0,57 eurosta 0,58 euroon, mutta sijoitetun pääoman tuotto heikkeni 13,5 prosentista 12,5 prosenttiin.

Siivouksessa ja kiinteistöhuollossa toimivan Säkkivälineen ja pakkausyksikkö Amerplastin tulokset paranivat alkuvuonna, ja niiden kannattavuus oli yhtiön mukaan "hyvin tyydyttävä". Kuitukankaita valmistavan JWS:n tulos sen sijaan heikkeni ja kannattavuus jäi tyydyttäväksi. Nauhavalmistaja Inka teki tappiota.

Lassila & Tikanoja kokee muodonmuutoksen vielä tämän vuoden aikana, sillä vanha yhtiö jakautuu kahdeksi itsenäiseksi uudeksi yhtiöksi. Jakautumisen on määrä toteutua syyskuun lopussa.

Uusien yhtiöiden osakkeiden noteeraus Helsingin pörssissä alkaisi lokakuun alussa.

Uusi Lassila & Tikanoja muodostuu nykyisestä Säkkivälineestä. Muut kolme yksikköä ryhmittyvät J.W. Suomisen nimen alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?