Yhtiä jakaa toimintojaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

AT&T: voitto tippui 92 prosenttia!

Julkaistu: 24.7.2001 11:15

Kaukopuhelu- ja kaapeli-tv-jätti AT&T:n vuoden toinen neljännes meni voitollisesti, mutta voitot laskivat 92 prosenttia. Syinä kummittelivat tiukka kilpailu sekä kaukopuhelujen alhaiset hinnat.

Lisäksi AT&T varoitti kolmannen neljänneksen liikevaihtonsa laskevan, uutistoimisto Reuters kertoi.

AT&T on jakamassa toimintojaan neljään eri yritykseen ja se kertoi, että sen toisen neljänneksen voitto putosi kertaluonteiset erät poissulkien neljään senttiin osaketta kohti viime vuoden 47 sentin sijaan. Pudotus on valtava, mutta AT&T kuitenkin ylitti analyytikkojen uskomukset: nämä olivat povanneet osakekohtaisesti senttiä huonompaa tulosta.

Poislukien heinäkuun alussa itsenäistynyt AT&T Wireless, yritys tuotti 191 miljoonan dollarin tappiot verrattuna vuotta aiempaan 1,75 miljardin voittoon.

Yrityksen liikevaihto puolestaan laski kolme prosenttia 13,3 miljardiin dollariin. Pro forma -liikevaihto, johon sisältyvät vuoden aikana tehdyt yrityshankinnat, laski vajaat kuusi prosenttia vuoden takaiseen neljännekseen verrattuna.

Kolmas neljännes ei tuo pelastusta

Pro forma -liikevaihto kokee yrityksen mukaan kolmannella kvartaalilla samansuuruisen kolauksen kuin toisellakin neljänneksellä, jollei USA:n talous taannu lisää, jolloin putous voi olla vieläkin jyrkempi.

AT&T on jatkamassa yrityksen uudelleenorganisointia. Se on Wirelss-toiminnan lisäksi jakamassa omiin tytäryhtiöihinsä sekä business-, kuluttaja- että laajakaistayksikkönsä.

Laajakaistayksiköstä AT&T kävi vielä viime keskiviikkona kauppaa Comcast Corpin kanssa, mutta torjui tämän tekemän 40 miljardin dollarin tarjouksen liian halpana.