2001012727 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nyt taittuujo kuksakinkasaan

30.10.2001 5:19

Oma puusta veistetty kuksa on useimmille vaeltajille se kaikkein tärkein astia. Siitä on juotu monet kahvit, se sopii käteen kuin valettu ja sitä on mukava katsella. Kuksa on myös henkilökohtainen esine. Sitä ei mielellään lainata edes hyvälle kaverille.

Puisessa kuksassa on myös omat ongelmansa. Siitä ei voi juoda maitoa, se kuivuu hitaasti ja se on aika iso mukana kuljetettava. Grammahysteerikolle sopiikin puista kuksaa paremmin kokoontaittuva muovikuksa. Nimensä mukaisesti se taittuu näppärästi kokoon. Se on kevyt kantaa, helppo pestä ja sen voi kuivata kätevästi paperinpalalla tai pyyhkeellä.

Parasta ruotsalaisvalmisteisessa muovikuksassa on sen hinta. Se ei maksa kuin 20 markkaa, joka on noin kymmesosa perinteisen käsityönä tehdyn puisen kuksan hinnasta.

Huonointa muovikuksassa on tietenkin se, että ne ovat kaikki samanlaisia. Enää ei voi vertailla taukopaikalla kavereiden kanssa kuksia ja kertoa tarinoita siitä, mistä puusta ne on tehty, kuka ne on tehnyt, mitä ne maksoivat ja kuinka hyvältä juuri omasta kuksasta juotu kahvi maistuu.

Siinä missä puukuksa on yksilöllinen elämys, muovikuksa on tasalaatuinen käyttöesine.

Kokoontaittuva muovikuksa, tiedustelut: hyvinvarustetut retkeilykaupat ja tavaratalot, hinta 20 markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?