20010770 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

hotellit kainaloon

Julkaistu: 30.10.2001 5:10

Suomalaisten hotelliketjujen kesäkuu meni hyvin, eikä tahti näytä heikkenevän heinäkuussakaan. Sokotelin toimitusjohtaja Tapio Satta kiittää Sokos- ja Radisson SAS -ketjujen kesäkuun myyntiä. Ketjuun kuuluu 36 Sokos-hotellia ja kuusi Radisson SAS:ia.

– Huonetuotto eli keskihinta kertaa käyttöaste oli molemmissa ketjuissa selvästi yli viimevuotisen tason. Heinäkuun alkukin näyttää hyvältä, Satta sanoo.

Myös Restelin kesäkuu sujui mukavasti: 40 hotellia kattavan ketjun käyttöaste oli noin 56 prosenttia eli lähellä viimevuotisia lukuja. Resteliin kuuluvat muun muassa Cumulus- ja Rantasipi-hotellit.

– Heinäkuu näyttäisi menevän viimevuotisissa merkeissä. Silloin käyttöaste oli 54,6 prosenttia, hallintojohtaja Kari Lalu kertoo.

25 hotellia kattavan Scandic Hotels -ketjun varatoimitusjohtaja Jouko Liimatainen kuvaa kesäkuuta kokonaisuutena erittäin hyväksi. Heinäkuun varaustilanne on hänen mukaansa parempi kuin viime vuonna.

– Yksi syy oli se, että tänä vuonna helatorstai oli toukokuussa, kun se viime vuonna oli kesäkuussa. Liikematkailu on meille tärkeää, ja helatorstai vähentää liikematkailijoiden yöpymisiä.

Hotellialan kevät oli kehno. Tilastokeskuksen mukaan yöpymiset majoitusliikkeissä vähenivät toukokuussa kolme prosenttia viime vuoden toukokuun luvuista. Hotellihuoneiden käyttöaste oli toukokuussa keskimäärin 47,5 prosenttia.

Tuoreimmat osastosta