Maailman suurin laajakaistayritys syntymässä? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Comcast tarjoutui ostamaan AT&T:n laajakaistayhtiön

Julkaistu: 9.7.2001 9:45

Yhdysvaltalainen Comcast ilmoitti sunnuntaina, että se on halukas ostamaan osiksi pilkotun telejätti AT&T:n laajakaistaliittymiä tarjoavan spinoff-yhtiön. Kauppa synnyttäisi alan suurimman yhtiön.

Yhdysvaltalainen kaapelitelevisioyhtiö Comcast on tehnyt tarjouksen AT&T:n laajakaistaliittymiä tarjoavan osan ostamisesta. Kauppa synnyttäisi toteutuessaan maailman suurimman laajakaistaliittymiä tarjoavan yrityksen, jolla olisi yli 22 miljoonaa asiakasta.

Ostotarjous on seurausta kuukausia jatkuneiden fuusioneuvottelujen epäonnistumisesta. Comcastin tarjous käsittää 1,0505 miljardin osakkeen ostamisen viime perjantain kurssiin, jolloin kauppahinta olisi 44,5 miljardia dollaria. Kaupan myötä Comcast sitoutuisi myös hoitamaan AT&T:n laajakaistayksikköä rasittavan 13,5 miljardin dollarin lainan.

AT&T:n edustaja oli kuitenkin sunnuntaina kommentoinut uutistoimisto Reutersille, että AT&T:llä ei ole minkäänlaisia aikomuksia myydä laajakaistayksikköään, mukaanlukien Comcastin tarjous. Tarjous tullaan kuitenkin analysoimaan tarkkaan ja siihen vastataan lähiaikoina.

Comcast on yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaapelitelevisioyhtiö.