Nasdaq -0,49%, 2138,21 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Internet-turvaohjelmistot tappiolla

Jos kotimaiset SSH ja F-Secure ähkivät tuskissaan, ei paljoa paremmin mene heidän yhdysvaltalaisilla kollegoillaankaan. Eilisen tai toissapäivän mittaan tulosvaroituksia antoi useampikin ohjelmistoalan yritys toisen kvartaalin tulosten jäädessä odotettua heikommaksi.

4.7.2001 9:45

Ohjelmistobusiness oli ylensäkin vastatuulessa. Ainakin Broadvisionin, E.piphanyn, Rational Software Corporationin ja Check Point Softwaren osakkeet tulivat eilisen mittaan alas yritysten annettua tulosvaroituksia.

Rational Software, joka antoi tulosvaroituksen jo maanantaina, laski yli viisi taalaa 22,12 dollariin. Rational syytti Euroopan markkinoiden huonoa imua kavartaalin heikosta tuloksesta.

Check Point puolestaan laski 6,4 dollaria 44,55 taalaan ja E.piphany 1,12 taalaa 9,39 dollariin.

Check Pointin kurssilaskun suuruus yllätti hieman, koska yritys vakuutti liikevoiton jäävän ennakoidulle tasolle, vaikka liikevaihto jääkin odotettua pienemmäksi.

Broadvisionin putous, 89 senttiä ja osakkeen arvon lasku 4,04 dollariin aiheutti talousjohtajan irtisanoutumisen.

Päivän huiput teki kuitenkin Internet Security, jonka osakkeiden arvo laski 40 prosenttia, eli 20,18 dollaria 29,99 taalaan.

Internetin turvaohjelmistoja valmistavien Internet Securityn ja Check Pointin tulosvaroitukset veivät mukanaan myös kolmannen alan yrityksen, VeriSignin osakekurssin 1,89 dollarin laskuun.

Yleinen syy tulosten laskuun oli yritysten mukaan USA:n talouden paineet sekä globaali talouden hidastuminen.

Goldman Sachsin analyytikko Tom Berquist kertoi Reutersille antamassaan haastatelussa, että tässäkin talouden tilanteessa voittajat ja luuserit voidaan erottaa toisistaan, ja että löytyy yrityksiä joiden elämää tämänhetkinen tilanne ei vaikeuta. Hänen mielestään sellaisiin yrityksiin kuin Siebel ja SAP taantuma ei juurikaan pue, kun sensijaan mitä voimakkaammin yrityksen ohjelmistotuotanto painottuu internettiin, sitä suurempia vaikeuksia se yritykselle tietää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?