Hexiltä uusi indeksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssi alkuun laskulla

Tämä pörssiviikko lähti alkuun pienellä laskulla, jonka syypää ainakin Hex Yleisindeksin kohdalta löytyy helposti: Nokian kurssi oli vajaan kahden prosentin verran laskussa. Hex aloitti lisäksi tänään uuden HexTech-indeksin seurannan.

2.7.2001 16:00

Hex Yleisindeksi noudatti kiltisti Nokian viitoittamaa tietä, joskin loivennettuna: sen kurssi oli tänään vajaan prosentin laskussa ja 8315 pisteessä noin kello 15.30.

Uusi HexTech-indeksi puolestaan näytti plussaa puolen prosentin verran ja 1005 pistettä.

Kaupankäynti uuteen indeksiin kohdistuvilla optioilla ja termiineillä aloitetaan lähitulevaisuudessa. Yhden yhtiön maksimipaino on rajattu indeksissä 20 prosenttiin.

HEXTechissä painavimpina osakkeina ovat Nokia, Sonera, Tietoenator ja Elisa Communications. Lisäksi siihen kuuluvat Comptel, Elcoteq, FSecure, Perlos, JOT Automation Group ja Stonesoft.

Soneran osake oli noin puolen prosentin nousussa seuraten yleiseruooppalaista telealan "pahin saattaa olla jo takanpäin" -mielialaa. Tänään Euroopassa ovat nousseet ainakin British Telecomin ja Telefonican osakkeiden arvot.

Elisa ilmoitti tänään myyvänsä pois luettelobusineksensä, ja sen osakkeiden arvo nousi vajaalla prosentilla.

Enderon kurssi puolestaan nousi tänään noin yksitoista prosenttia kun se ilmoitti Endero Sverigen myynnistä Bosnext Ab:lle. Kaupassa Enderolle jää selvää rahaa ja uusi toimintastrategia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?