Endero luopuu tytäryhtiöstään Ruotsissa

Endero on myynyt Endero Sverige AB:n ruotsalaiselle Bosnext AB:lle. Ruotsin-yhtiöstään luopumalla Endero kehittää strategiaansa kansainvälisen partneriverkoston kanssa.

2.7.2001 11:29

Endero Sverige AB:n myynnin yhteydessä Endero Oyj solmii Bosnextin kanssa yhteistyösopimuksen. Sopimuksen mukaan Bosnext toimii Enderon yhteistyöyrityksenä ohjelmistojen tuotekehityksen ja niiden jälleenmyynnin osalta Ruotsin markkinoilla. Yhteistyön lujittamiseksi Endero on sitoutunut hankkimaan 19,9 prosenttia omistajuudesta Bosnetissä tämän vuoden aikana.

- Nyt toteutunut kauppa on looginen jatko Enderon strategian mukaiselle liiketoiminnan kehittämiselle. Tämä sopimus tehostaa myös Enderon ratkaisujen myyntiä Ruotsissa, kertoo Enderon varatoimitusjohtaja Timo Luhtaniemi.

Endero Sverigen kauppahinta on 3 miljoonaa markkaa, josta Endero Oyj tekee miljoonan markan kirjanpidollisen myyntivoiton.

Vuonna 1999 perustettu Bosnext AB on erikoistunut tietämyksenhallinnan ratkaisuihin. Yrityksen omistajina ovat muun muassa sen toimiva johta, sekä pääomasijoitusyhtiö Menire Oyj. Kaupan avulla Bosnext vahvistaa asemaansa tietämyksen hallinnan kokonaisvaltaisena ratkaisutoimittajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?