"Normaalia sopeuttamista" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jippii irtisanoo 40 työntekijää

Jippii vähentää Suomen organisaatiostaan 40 henkeä elokuussa 2001. Henkilöstölle kutsu YT-neuvotteluihin annettiin tänään.

20.6.2001 16:33

Jippiin pörssitiedotteen mukaan irtisanomiset ovat osa normaalia toiminnan tehostamista. Yrityskauppojen myötä syntyneitä päällekkäisyyksiä puretaan ja kansainvälisen johtamisjärjestelmä Jimbon avulla optimoidaan resursien käyttöä.

Jippii Group Oyj:n toimitusjohtaja Harri Johannesdahlin mukaan henkilöstövähennyksiin ei liity dramatiikkaa. -Tällainen sopeuttaminen on meille tuttua. Olemme hankkineet portaaleita muun muassa Saksasta ja Espanjasta, ja on luonnollista vähentää ylimääräistä kapasiteettia.

-Vähennykset koskevat erityisesti tukitehtävissä toimivia ja sellaisia toimintoja, jotka voidaan hoitaa paremmin toisaalla. Pyrimme etsimään kulloinkin parhaat resurssit.

Ihmisläheisyyttä

YT-neuvottelut ja siihen liittyvän prosessin Johannesdahl sanoo Jippiin käyvän läpi mahdollisimman hyvin ja ihmisläheisesti.

Irtisanomisten jälkeen Jippiillä on noin 400 työntekijää. -Tavoitteemme on himpun alle, Johannesdahl sanoo.

Aiemmin tänä vuonna Jippii ulkoisti Seinäjoen tukitoimintonsa. Pääosa työntekijöistä ei siirtynyt toiminnot hoitaakseen ottaneen Teleperfomancen palvelukseen. Tuolloin Jippiin henkilöstömäärä väheni kuudellakymmenellä.

-Markkinatilanne on vaikea ja pörssi hermostunut. Me koetamme hoitaa oman toimintamme mahdollisimman hyvin, Johannesdahl sanoo.

Hänen mukaansa toimet eivät kuitenkaan ole amerikkalaistyyppinen viesti sijoittajille yhtiön varautumisesta markkinoiden heikentymiseen.

Jippii arvioi uusien toimien tuottamiksi säästöiksi noin 13 miljoonaa markkaa vuodessa. Niillä ei pörssitiedotteen mukaan ole vaikutusta yhtiön tämän vuoden tulosarvioihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?