Liikevaihdon kasvu hidastumassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Oracle kelluu voitollisena

Julkaistu: 19.6.2001 10:20

Tietokantajätti Oraclen tulos tilivuodelta 2001 oli näissä olosuhtessa tyydyttävä: yrityksen liikevoitto toukokuussa päättyneenä tilivuonna kasvoi neljänneksen 2,6 miljardiin dollariin ja liikevaihtokin seitsemän prosenttia 11 miljardiin dollariin.

Liikevaihto kuitenkin laski vuoden viimeisen kvartaalin aikana edellisen vuoden vastaavaan verrattuna 150 miljoonaa dollaria. Vuotta aiemmin liikevaihto oli 3,37 miljardia dollaria ja nyt 3,25 miljardia. Edellisen neljänneksen 2,7 miljardin dollarin liikevaihtoon verrattuna liikevaihto kuitenkin selkeästi kasvoi.

Viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 855 miljoonaa dollaria, selkeästi suurempi kuin edellisen kvartaalin 583 miljoonan tulos, mutta vuotta aiempaan verrattuna kuitenkin pieni. Tosin tulos edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä sisältää runsaasti sijoitustuottoja.

Tulos kuitenkin ylitti Oraclen alennetun ennusteen ja samoin myös analyytikkojen arviot niukasti.

Oraclen talousjohtaja Jeff Henley oli tulokseen tyytyväinen.

- Vaikka talouden taantuma hidasti myynnin kasvua, me silti pystyimme kasvattamaan voittojamme ja parantamaan marginaaleja ennätyskorkealle menneenä vuonna. Se on melko hyvä tulos tässä vaikeassa taloudellisessa ilmapiirissä.

Oraclen pääjohtaja Larry Ellison uskoo yrityksen pystyvän seuraavalla kvartaalilla noin kahdeksan sentin tulokseen osaketta kohti, kun nyt päättyneen kvartaalin tulos oli 15 senttiä per osake.

Oracle on maailman toiseksi suurin ohjelmistotalo ja sen tietokantatuotteet ovat tunnettuja mm. nopeudestaan.

Tuoreimmat osastosta