Kesäkoleutta ilmassa? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssi: niukassa laskussa viikko alkuun

Julkaistu: 4.6.2001 16:22

Pörssi oli tänään kello 16 lievässä laskussa. Sonera on vahvistunut reippaasti: Saksan televiranomaisten odotetaan julkistavan huomenna helpotuksia 3G-lisenssien haltijoille verkkojen rakentamiskustannuksiin.

Viikon lomillaolon aikana on pörssissä toisaalta ehtinyt tapahtua paljon, toisaalta ei mitään järin ihmeellistä. Nokian ja Soneran sekä melko monen mun tekno-osakkeen kurssit samoin kuin Hex Yleisindeksikin ovat tulleet aika reippaasti alaspäin.

Mitään ääridramaattista ei kuitenkaan ole tapahtunut. Nokia kolkutteli reilu viikko sitten 40 euron pintaa, nyt sen kurssi on laskenut 34 euron paikkeille. Sekin on vielä hyvin verrattuna kuukausi pari sitten vallinneeseen 25 euron tasoon.

Yleinen sahaaminen tapahtuu siis korkeammalla tasolla kuin aiemmin.

Soneran kurssi oli vajaan neljän prosentin nousussa ja osakkeen hinta noin 9,7 eurossa. Huominen päivä saattaa tuoda huomattavan helpotuksen Sonerankin etabloitumiskuluihin Saksanmaalle.

Tekno-osakkeista suurimman laskun teki Soon Communications, yli viisi prosenttia. Muuten sekä nousut että pudotukset olivat rauhallisen kokoisia. Nokian kurssi oli noin kolmen kymmenyksen laskussa.

Benefonin kurssi on tippunut kolmessa viikossa seitsemän euron tasolta nykyiseen noin neljän euron tasoon. Tämän päivän lasku on ollut vajaan prosentin ja kurssi 4.11 euroa.

Tuoreimmat osastosta