Hex 31.07. +1,52% 7.929,81 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teleste nousussa pörssissä

Tämän päivän nousijoita olivat Teleste ja teleoperaattorisektori. Myös Nokian osake oli nousussa.

31.7.2001 15:48

Palataanpa ensin Hex-indekseihin. Uusi tuttavuus Hex Tehch eli pörssin teknoindeksi kummittelee edelleen miinuksella, vaikka tänään nousikin jo vähäsen: kello 15.15 Hex Tech oli kolmen prosentin nousussa ja 892,37 pisteessä. Noin kuukauden käytössä ollut indeksi on avauspäivästä lähtien ollut alapuolella avausluvun eli 1000 pisteen.

Teleoperaattoripuolella ilmeisesti Deutsche Telekomin suhteellisen neutraali tulos riitti vakuuttamaan ainakin suomalaiset markkinat siitä, että telealalla on ruusunpunainen tulevaisuus.

Soneran kurssi nousi yli kolme prosenttia 7,35 euroon ja Elisan osakkeet puolestaan yli viisi prosenttia 19,55 euroon. Tänään käytiin pitkästä aikaa kauppaa myös KSP:n osakkeilla viiden euron kurssiin. Nousua luvussa yli kaksi prosenttia.

Soon Communications oli puolestaan terhakassa vauhdissa.Nousua kurssissa miltei neljä prosenttia ja kurssi tänään 7,35 euroa.

Nokian kurssi on yli kahden prosentin nousussa ja 25,19 eurossa.

Teleste julkisti tänään asiallisen tuloksen, ja ansaitsee sen vuoksi päivän nousijan arvonimen. Yritys on julkistanut viime aikoina melkoisia kauppoja ja tänään kurssi ponkaisi yli kuuden prosentin nousuun. Osakkeen arvoksi noteerattiin iltapäivällä 13,6 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?