2001012769 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

TV2:n myynti paikkaisi Ylen suuria menetyksiä

Julkaistu: 7.10.2001 6:25

Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikainen painottaa, että toisesta kanavasta luopuminen vähentäisi Yleisradion kustannuksia huomattavasti. Kulujen karsimista tarvitaan, sillä kaupallisten kanavien Ylelle maksamista toimilupamaksuista ollaan luopumassa. Tämä leikkaa Ylen saatavia roimasti samalla kun tv-toiminnan digitalisoinnista koituu miljardilasku.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan Markku Laukkasen (kesk.) mukaan TV2 ei kuitenkaan ole myytävänä. Televisiolupamaksujen poistumisen tuomaa rahoitusvajetta paikataan hänen mukaansa muun muassa tv-lupamaksujen korotuksilla ja ohjelmatoiminnan tehostamisella.

Alma Media ja SanomaWSOY tyrmäävät ajatuksen uudesta kaupallisesta tv-kanavasta.

-Kilpailuahan ei tietenkään pidä pyrkiä rajoittamaan. Nyt tilanne on kuitenkin se, ettei nykyisillekään kanaville riitä mainosrahaa, muotoilee johtaja Ahti Martikainen Alma Mediasta.

-Suomeen ei mahdu enää kaupallista kanavaa, toteaa puolestaan SanomaWSOY:n sähköisen liiketoiminnan yksikön Swelcomin toimitusjohtaja Tapio Kallioja ja muistuttaa, että digitelevisio tuo Suomeen lisää alueellista tv-toimintaa.

Taloussanomia kustantava Startel kuuluu SanomaWSOY-konserniin.

Tuoreimmat osastosta