Nasdaq 24/5: +1,7 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

AMD tykkää Transmetasta

It-osakkeiden kahden kuukauden nousuputki ei pysähtynyt torstainakaan. Nasdaq nousi nyt seitsemättä kertaa kahdeksana kaupankäyntipäivänä.

25.5.2001 8:31

Dow Jones -indeksi on myös saanut vauhtia it-osakkeiden rallista.Teknojätit, kuten Microsoft ja IBM, ovat pitäneet huolen, että teollisuusindeksi on nyt lähellä 16 kuukauden huippulukemiaan. Torstaina Microsoft nousi 2,9 prosenttia ja IBM 1,9.

Torstaina Nasdaq oli 39 prosenttia huhtikuun alimman tason yläpuolella.Vaikka Yhdysvaltain keskuspankki näkeekin jenkkitalouden kääntyvän hitaasti,sijoittajat luottavat Fedin tuleviin lisäkoronlaskuihin. Myöskään huhtikuussa odotettua enemmän hidastunut asuntokauppa (-9,5 %) eivaikuttanut osakekursseihin torstaina.

AMD ilmoitti liittoutuvansa Transmetan kanssa ja yhtiöiden tähtäimessä on kehittää seuraavana sukupolven mikroprosessori. Samalla Transmeta lisensoi AMD:n x86-64-teknologian sekä AMD:n HyperTransport-väylätekniikan alkuperäisen Intel-tekniikan sijaan.

Transmetan perustajan David Ditzelin mielestä AMD:n tekniikkaa antaa heille selkeän ja toimivan päivitysnäkymän tulevaan 64-bitin arkkitehtuuriin.Strategiadiili ei kuitenkaan antanut puhtia kummankaan yhtiön osakkeille:AMD laski 2,2 prosenttia ja Transmeta nousi vaivoin 0,3 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?