200104643 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Framfabin anti nosti osaketta

Julkaistu: 7.10.2001 6:08

Tukholma Konkurssin partaalla keikkuva Framfab internet-konsulttiyhtiö näyttää taas kerran pelastuvan täpärästi. Framfab ilmoitti hiljattain osakeannista, jossa se myy uusia osakkeita yhden kruunun hinnalla. Tavoitteena on välttää vain muutaman viikon päässä väistämättä häilyvä kassakriisi.

Uusanti on osoittautumassa menestykseksi, sillä institutionaaliset investoijat ovat tehneet merkintävarauksia 158 miljoonalla Ruotsin kruunulla. Sijoittajia on kymmenkunta, suurin osa ulkomaalaisia.

Koko anti on 175 miljoonaa kruunua. Kysymyksessä on ensimmäinen kahdesta uusannista, joiden kokonaissumma on 325 miljoonaa kruunua.

Framfabin osake on tänä vuonna ollut Tukholman pörssin häpeäpilkku, jonka osake kuitenkin räjähti prosentuaalisesti lähes entisajan tähtilukemiin uusantitietojen julkistamisen jälkeen. Osakkeen kurssi nousi tiistaina 158 prosenttia ja nousu jatkui myös keskiviikkona.

Todellisuudessa Framfabin osakkeen arvostustaso on edelleen matalalla. Framfabin osakkeen sai keskiviikkona hieman yli kolmella kruunulla. Vielä viime vuonna suuria visioita esitelleen yhtiön osakkeesta joutui maksamaan yli 300 kruunua.

Tuoreimmat osastosta