Jippii: kovaa kasvua ensi vuodelle

Jippiin tänään julkistamien tietojen mukaan se uskoo yrityksensä liikevaihdon ensi vuonna nousevan 1,7 miljardiin markkaan ja voiton ennen veroja noin 150 miljoonaan markkaan. Tämän vuoden liikevaihdoksi yritys on arvioinut 700 miljoonaa markkaa.

23.5.2001 11:25

Yrityksen tiedotteen mukaan liikevaihdon mahdollisen kasvun takana ovat onnistunut kansainvälistyminen, liiketoimintamallin monistaminen sekä vapautuvan telekilpailun mahdollistama markkinanäkymien parantuminen.

Pankkiiriliikkeiden keskiarviot ensi vuoden liikevaihdolle ovat noin miljardin luokkaa.

Jippii puolestaan vetoaa siihen, että yritys on aina kyennyt ylittämään liikevaihtotavoitteensa.

Yritys ei kerro, perustuuko rankka kasvu orgaaniseen, vaiko yritysostoihin. Mielenkiintoinen kysymys on tietysti, miksi yritys pyrkii tuo ennusteen esille juuri nyt, kun markkinat elävät hyvin epävarmaa aikaa?

Myös uusi johtamisjärjestelmä käyttöön

Hallitakseen toiminnan kasvua ja kansainvälistymistä Jippii ottaa käyttöön uuden johtamisjärjestelmän. Yhtiön tiedotteen mukaan tavoitteena on häivyttää yksittäisten maiden rajat ja saada organisaatio toimimaan kuten yksi eurooppalainen yhtiö.

Muutoksen jälkeen koko konsernin toiminta siirtyy Jippii International Management Boardin (Jimbo) kontolle. Sen tehtävänä on varmistaa, että liiketoimintayksiköt saavuttavat niille asetetut toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet.

Käytännön toimenpiteenä Jimbo kiertää säännöllisin väliajoin konsernin nykyiset toimipisteet Frankfurtissa, Prahassa, St. Gallenissa, Madridissa, Lontoossa ja Kööpenhaminassa.

Jimbon vetäjänä toimii Jippii Groupin hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kuokkanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?