Jääkö Jippii tuetta? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jippiin tukihenkilöt kilometritehtaalle!

Kuukausi sitten Jippii ilmoitti myyvänsä Seinäjoen tukipalveluyksikkönsä Teleperformance Finlandille. Kauppa piti toteuttaman niin, että henkilöstö siirtyy Teleperformancelle vanhoina työntekijöinä. Vaan näinpäs ei käykään, vaan Teleperformance lemppaa koko 60 hengen henkilöstön lopullisesti kesäkeitaalle! Mistä tuki jatkossa, Jippii?

21.5.2001 10:41

Jippii on voimakkaasti keskittänyt viime vuosien aikana tukitoimintojaan Seinäjoelle. Sieltä käsin hoidetaan mm. gsm-puhelintuki ja -myyntisopimukset, Jippiin kuluttajakäyttötuki ja asiakaspalvelu. Lisäksi sieltä hoidellaan myös Nicin asiakaspalvelu.

Voimakkaasti kasvanut tukihenkilöstön määrä on ollut Jippiille kovan luokan voimavara, jota on pystytty hoitamaan Seinäjoella kustannustehokkaasti kiitos pääkaupunkia matalamman palkkatason ja mm. halvempien tilavuokrien.

Mielenkiintoista onkin, ettei Teleperformance ole palkkaamassa henkilöstöä itselleen, vaan se on ostanut pelkän liiketoiminnan, jolloin se voi mielensä mukaan lempata Jippiin vanhan henkilöstön pellolle, kuten on tapahtumassakin.

Henkilöstölle on tarjottu lyhytaikaisia pestejä Tampereelta tai Helsingistä, jossa Teleperformancella on toimintaa ennestään. Ilmeisesti tarkoituksena on ollut vain se, että Jippiin tuki kouluttaisi "uuden työnantajnsa" joukot, jonka jälkeen tulevaisuus olisikin sitten epävarma.

Jippii onkin mielenkiintoisessa tilanteessa, koska sen pitäisi pystyä turvaamaan tukensa toiminta myös kesäkuun lopun jälkeen, jolloin Seinäjoen byroo vaikenee.

Ja tietysti kaikkien mielenkiintoisin kysymys on, miten kansainvälisillekin markkinoille pyrkivä yritys voi luopua keskeisestä osaamisvoimavarastaan?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?