200107368 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vertailussa mukana olevat tilivaihtoehdot

Julkaistu: 7.10.2001 5:38

Aktia

Aktian peruskäyttötilin korko on 0,25 prosenttia kuukauden alimmalle saldolle. Tarjolla on myös vaihtoehto, jossa korko on porrastettu saldon mukaan. Esimerkiksi 25 000-100 000 markan saldolle maksetaan korkoa Aktia prime miinus kolme prosenttiyksikköä. Primekorko on nykyisin 4,75 prosenttia.

Palveluilla on erilliset kuukausimaksut, internet-yhteys maksaa 10 markkaa, pankkikortti 20 markkaa ja maksupalvelu 30 markkaa kuukaudessa. Automaattimaksu maksaa 3 markkaa/tapahtuma ja kassalla maksu 20 markkaa/tapahtuma.

Jos asiakkuuden koko määrä on 10 000 markkaa, asiakas on aktiiviasiakas, 75 000 markan asiakkuudella etuasiakas ja 300 000 markan asiakkuudella täysetuasiakas. Aktiiviasiakas saa ilmaisen nettiyhteyden ja pankkikortin puoleen hintaan, etuasiakkaalle myös pankkikortti on ilmainen ja täysetuasiakkaalla on näiden lisäksi ilmainen maksupalvelu. Myös yksittäishinnoitellut palvelumaksut porrastetaan vastaavasti.

Merita

Meritan käyttötilin korko on 0,4 prosenttia kuukauden alimmalle saldolle. Kymmenen markan kuukausimaksu kattaa automaattien, nettipankin ja suoraveloituksen käytön maksujen hoidossa. Maksukuorimaksuista kuititon maksu maksaa 4 markkaa ja kuitillinen 9 markkaa. Kassalla laskujen maksu maksaa 20 markkaa/kappale.

Meritan kanta-asiakkaalla on pankin palveluja yhteensä 20 000 markalla. Etuna hän saa Solo-paketin ja maksupalvelun puoleen hintaan. Avainasiakkaalla on säästöjä vähintään 90 000 markkaa tai asiakkuutta yhteensä 175 000 markkaa. Avainasiakas saa solo-paketin ja maksupalvelun ilmaiseksi.

Okopankki

Okopankki kuuluu osuuspankkiryhmään ja se toimii pääkaupunkiseudulla. Peruskäyttötilille maksetaan korkoa 0,25 prosenttia kuukauden alimmalle saldolle. Jos alin saldo on yli 30 000 markkaa, korko nousee 1,5 prosenttiin (Op-prime-3 prosenttiyksikköä, max 1,5 prosenttia). Toinen vaihtoehto on kerroskorkoinen käyttötili, jossa korkoa maksetaan kuukauden keskitalletukselle, eri korkoa kunkin talletusportaan ylittävälle osalle. Alle 30 000 markan osuudelle korkoa ei makseta, 30 000-150 000 markan talletukselle maksetaan nykyisellä primekoron tasolla 2,75 prosentin korko. Internet-pankkipalvelu maksaa 15 mk kuukaudessa, muuten palvelut on pääosin yksittäishinnoiteltu. Kuititon maksupalvelu maksaa kolme markkaa ja kuitillinen kuusi markkaa/kappale. Tiskipalvelun hinta on 12 markkaa laskulta.

Osuuspankkiryhmässä paljousalennukset riippuvat platinapisteistä. Sata markkaa asiakkuutta kerryttää yhden pisteen, jolla voi kuitata 12 penniä palvelumaksuja vuodessa. Bonuspisteitä kertyy, jos asiakkuutta on yhteensä vähintään 30 000. Esimerkiksi 100 000 markan asiakkuudella voi kuitata palvelumaksuja kympillä kuukaudessa.

Sampo (ent. Leonia)

Sammolla etuasiakaskonsepti poikkeaa sikäli muista, että parhaat asiakkaat saavat myös parhaat korot. Etuasiakkaat saavat käyttötilille 2 prosentin koron ja kanta-asiakkaat 1 prosentin koron kuukauden alimmalle saldolle. Muille asiakkaille tili on koroton. Asiakas on kanta-asiakas, mikäli hän ohjaa vähintään 4 000 markan säännölliset tulot tilille kuukausittain tai pankkipalveluita on vähintään 15 000 markalla. Etuasiakkaan raja on 75 000 markkaa pankkipalveluita.

Palvelupaketin listahinta on 40 markkaa kuukaudessa ja verkko- ja automaattipalvelut sisältävän on-line paketin hinta 20 markkaa kuukaudessa. Etu- ja kanta-asiakkaat saavat paketit kuitenkin 10 ja 5 markan kuukausihinnoilla. Maksukuorimaksujen listahinta on 8 markkaa/kappale, kanta- ja etuasiakkaille 2 markkaa/kappale. Tiskimaksun hinta 20 markkaa, kanta-ja etuasiakkaille 10 markkaa/kappale.

Handelsbanken

Käyttötilin korko 2 prosenttia kuukauden alimmalle saldolle. Paljous- ja kanta-asiakasetuja ei ole, mutta toisaalta pankki kertoo hinnottelukäytännön olevan asiakaskohtaista, joten alennuksista voinee sopia.

Hinnoittelu on palvelukohtaista. Internetin, automaattien ja pankkikortin käyttö on ilmaista. Maksukuorimaksuista peritään yleensä 10 markkaa kappaleelta ja tiskimaksuista 20 markkaa tapahtumalta.

Ålandsbanken

Käyttötilin korko on porrastettu ja sidottu pankin prime-korkoon. Tällä hetkellä alle 50 000 markan talletuksille ei makseta korkoa ollenkaan. Seuraavalla portaalla 50 000-149 999 markkaa, korko on 2,5 prosenttia.

Internet-palvelu maksaa 5 markkaa kuukaudessa, tiliote 4 markkaa/kerta, pankkikortti 30 markkaa vuodessa. Maksukuoripalvelu on 5 markkaa/lasku ja tiskipalvelu 10 markkaa/lasku. Pankilla ei ole maksuautomaatteja, mutta konttoreissa on yleisökäytössä tietokoneita, joilla voi maksaa laskuja verkon kautta.

Jos kuukauden keskisaldo on yli 50 000 markkaa tai keskisaldon ja luottojen summa yli 250 000 markkaa, asiakas saa ilmaisen maksukuoripalvelun ja tiskimaksut puoleen hintaan.

Suupohjan osuuspankki

Suupohjan osuuspankki kuuluu paikallisosuuspankkien eli koivunlehtipankkien ryhmään. Käyttötilin korko on 0,25 prosenttia kuukauden alimmalle saldolle 29 999 markkaan asti ja siitä ylöspäin Pop-prime miinus kolme prosenttiyksikköä, mutta enintään 1,5 prosenttia.

Internet-pankin käyttö maksaa 10 markkaa kuukaudessa, kuititon maksupalvelu 25 markkaa kuukaudessa. Osuuskunnan jäsenet voivat saada 500 markan kertamaksulla korottoman ja palvelumaksuttoman tilin.

Mandatum (kuuluu Sampoon)

Mandatumin asiakkailla on yhä omat tilit, vaikka pankki onkin liittynyt isomman Sampo-konsernin osaksi. Mandatumin käyttötilin korko on nolla prosenttia alle 20 000 markalle ja 2 prosenttia tätä suuremmille summille. Korko lasketaan päiväsaldolle.

Pankilla ei ole suoraveloitusta eikä pankkikorttia. Asiakkaat saavat kuitenkin Eurocard/Mastercard-maksukortin. Automaattikortin hinta on 8 markkaa kuukaudessa, nettimaksut ovat ilmaisia ja tiski- sekä maksukuorisiirtojen hinta on 20 markkaa/kappale. Suppeampi palveluvalikoima sopii pankin arvopaperiasiakkaille. Pankin ilmoituksen mukaan Mandatumilla ei ole lainkaan tiskimaksu- tai maksukuoriasiakkaita.

Tuoreimmat osastosta