Viime neljännes paluuta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

BMC Softwaren tulos heikommaksi viime tilivuonna

Tietojärjestelmien hallintaohjelmistoja toimittavan BMC Softwaren liikevaihto ja tulos heikkenivät maaliskuuhun päättyneenä tilivuonna edelliseen vuoteen verrattuna.

16.5.2001 10:09

BMC Software Incin liikevaihto maaliskuussa päättyneenä tilivuonna oli 1,5 miljardia dollaria, jossa oli laskua 13 prosenttia edellisen vuoden liikevaihtoon verrattuna. Nettotulos rahoituserät ja goodwill-poistot poislukien oli 198 miljoonaa dollaria. Tulos supistui 55 prosenttia edellisvuodesta kuten samoin mitattu osakekohtainen tuloskin, joka oli 0,79 dollaria.

Tulos rahoituserien jälkeen puolestaan laski vielä rankemmin, eli 242 miljoonasta dollarista 42 miljoonaan dollariin ja 0,17 taalaan osaketta kohti.

Viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto oli kasvussa edelliseen neljännekseen verrattuna kymmenen prosenttia, mutta 11 prosenttia alhaisempi kuin vastaavalla jaksolla edellisenä vuonna.

Nettotulos pois lukien rahoituserät ja goodwill-poistot oli 68,8 miljoonaa dollaria. Nettotulos kasvoi 20 prosenttia loka-joulukuusta 2000 ja supistui 47 prosenttia tammi-maaliskuusta 2000.

- Olen tyytyväinen, että edistyimme huomattavasti neljännellä vuosineljänneksellä. Liikevaihtomme kasvoi jokaisella merkittävällä maantieteellisellä liiketoiminta-alueella, mikä perustui laajaan vahvaan tuotevalikoimaan. Neljännellä vuosineljänneksellä teimme 34 miljoonan dollarin varauksen lisenssituloihin. Näin pyrimme rakentamaan tavan, jolla voisimme paremmin ennakoida liikevaihtovirran jatkumista ja takaamaan joustavuutta asiakkaittemme vaihtelevia ostotapoja varten. Toivuimme selvästi tilivuoden toisella vuosipuoliskolla, mikä vauhdittaa siirtymistä seuraavalle uudelle tilivuodelle, BMC Softwaren pääjohtaja Bob Beauchamp toivoo.

BMC:n lisenssitulot kasvoivat tammi-maaliskuussa 2001 13 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna, mutta laskivat vuoden 2000 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Espoossa sijaitseva BMC Software Oy on osa BMC-konsernia. BMC Software Oy on kasvanut nopeasti ja sen palveluksessa on 35 järjestelmänhallinta-alan ammattilaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?