Nasdaq 15/5: +0,2 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Puolen prosentin koronlasku ei yllättänyt

Odotettu 0,50 prosentin koronlasku innosti alkuksi osakemarkkinoita. Pieni it-osakeralli hyytyi kuitenkin kaupankäynnin päättyessä tiistaina.

16.5.2001 8:20

Nasdaq oli iltapäivällä jo parin prosentin myötäisessä, mutta lopulta indeksi päätyi liki maanantaisiin lukemiin. Kestävää osakerallia ei tiistaina nähty, sillä sijoittajat varautuvat samalla heikkoihin jenkkiyritysten osavuosituloksiin.

Yhdysvaltain keskuspankki ei antanut tiistaina selkeitä viitteitä korkopolitiikasta jatkossa, mikä pitää osan sijoittajista varpaillaan.

Tiistaisella koronlaskullakin on tavallaan kaksi eri puolta. Toisaalta puolen prosentin lasku pitäisi stimuloida jenkkitaloutta, mutta toisaalta se indikoi sitä, Fed odottaa jenkkitalouden olevan heikko vielä lähikuukausina. Muutenhan koronlasku olisi ollut jo nyt pienempi.

Fedin seuraavaan kokoukseen on aikaa kuusi viikkoa. Nomura Securities -investointipankin päekonomistin Carol Stonen mukaan Fed tulee laskemaan korkotasoa kesäkuussa ainakin 0,25 prosentilla, todennäköisimmin kuitenkin jälleen 0,50 prosentilla.

Tiistaina ei rajuja kurssiliikeitä pörssissä nähty. Soneran loppukurssi ei hievahtanutkaan maanantaisesta, vaikka norjalainen Telenor ja tanskalainen Tele Danmark käyvät fuusiokeskusteluja. Ehkä Sonera voisi löytää Teliasta kumppanin?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?