Nasdaq 14/5: -1,2 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Greenspan hiljensi maanantaimarkkinat

Sijoittajat odottelivat maanantaina Fedin kokouksen alkamista. Ilmapiirisissä on aimo annos varovaisuutta ja ripaus jännitystä.

15.5.2001 8:20

It-osakkeet kehittyivät epäyhtenäisesti ja laskua kertyi jo neljättä päivää peräkkäin. Suhteellisen vaisuun kaupankäyntipäivään mahtui niin laskijoita kuin nousijoita. 8-10 prosentin laskuvauhtiin yltyivät muun muassa Palm ja Amazon, mutta rajuja kurssiromahduksia ei nähty.

Palmin osake laski, kun yhtiö leikkasi yli kolmanneksella Palm VIIx -taskutieturinsa hintoja. Palm-yhtiö putsaa alemyynnillä varastojaan uusien mallien tieltä.

Westfalia Investmentsin tutkimuspäällikkö Peter Cardillo arvelee, että jos Fed antaa kokouksen jälkeen ymmärtää koronlaskujen loppuvan, se olisi osakemarkkinoille huono uutinen. Toisaalta: jos Fed toteaa jenkkitalouden toipuvan takaisin nousu-uralle, se olisi pörsseille hyvä uutinen.

Nykyisiin osakehintoihin on hinnoiteltu jo 0,50 prosentin koronlasku. Toisaalta sijoittajat ja asiantuntijat yrittävät tulkita kokouksen päätöslauselmasta eli Alan Greenspanin lausunnosta piilomerkityksiä.

Kaikilla markkinaosapuolilla on intressi arvata, mitä Fed tietää jenkkitalouden tilasta ja mikä on keskuspankin politiikka seuraavina lähikuukausina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?