Nasdaq 11/5: -1,0 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hyvät talousuutiset laskivat kursseja

Rankka pörssiviikko päätyi Nasdaqissa prosentin laskuun. Uusimmat jenkkitalouden uutiset indikoivat ehkä odotettua maltillisempaa koronlaskulinjaa.

14.5.2001 8:53

Sijoittajat varautuvat nyt siihen, etteivät jenkkikorot välttämättä laskekaan sitä tahtia, kun on aiemmin ennakoitu. Perjantaina julkistetut, odotettua korkeammat, jenkkikuluttajien kulutus- ja luottamusluvut saattavat hillitä Fedin aggressiivista korkopolitiikkaa.

Uutisten johdosta sekä teollisuus- että it-osakkeet valuivat perjantaina, mikä oli viikon neljäs kaupankäyntipäivä. Onneksi mitään dramaattisia pudotusrysäyksiä ei viime viikolla nähty.

Markkkinoilla lyödään nyt kiihtyvästi vetoa siitä, kuinka paljon Fed laskee ohjauskorkoa tiistaina alkavassa kokouksessaan. Robertson Stephens -investointipankin osakekaupan päällikön Maureen McCarthyn mukaan korkotaso laskee vain 0,25 prosentilla.

Rajumpaa, 50 basis-pisteen, laskua ennustaa puolestaan muun muassa Bill Gross. Hän työskentelee Pimcossa, joka on yksi jenkkien jättimäisimmistä bondisijoittajista.

IBM laski perjantaina 2,9 prosenttia, kun Bear Stearns -investintipankki laski osakkeen suositusta. IBM:n perässä laskivat muun muassa HP (-1,5 %) ja Compaq (-0,8 %). Dell pysytteli juuri ja juuri nollan yläpuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?