Liikevaihtoa yritysostoin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KSP plussalle radioverkkoja myymällä

Julkaistu: 9.5.2001 11:15

Näyttää tänä päivänä olevan melkein sääntö, että teleoperaattorit tekevät varsinaisen tuloksensa myymällä jotain muuta kuin perusosaamistaan.

KSP Yhtiöt möi Radiolinjalle mobiiliverkon radioteknisen osuuden 4,1 miljoonalla eurolla. Lisäksi se nettosi Kaukoverkko Ysin osakkeista 0,6 miljoonaa euroa.

KSP:n liikevaihdossa oli nousua vajaan 12 prosentin verran ja sen arvo oli 13,6 miljoonaa euroa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevoitto puolestaan oli 5,5 miljoonaa euroa, eli yli 40 prosenttia liikevaihdosta.

Liikevaihdon kasvu oli nopeinta Yomi Group -liiketoimintaryhmässä, peräti 67 prosenttia. Kasvu selittyy osaksi vuoden alussa tehdyn yritysoston, Acta Systems Oy:n liiketoiminnan liittämiseksi osaksi Yomin toimintaa.

Yomi muodostaa KSP:n it-businessalueen johon kuuluvat ohjelmistotuotteet sekä tietojärjestelmien kehittämis- ja integrointipalvelut projektiliiketoimintana. Yomi Groupin toiminta oli 0,2 miljoonaa euroa tappiolla.

Pieniäkin telekommunikaatioyrityksiä rasittavat jatkuvat investoinnit, jotka KSP:n osalta olivat noin 15 prosenttia liikevaihdosta ja käytettiin lähinnä valokaapeli- ja matkapuhelin- sekä kaapelitelevisioverkkojen laajentamiseen kuin myös asiakasverkkojen rakentamiseen.

Katsauskauden jälkeen Elisa Communications on tehnyt Soon Communicationsin osakkeenomistajille osakevaihtotarjouksen, ja jos se menee läpi, tulee myös KSP:stä Elisan tytäryhtiö.

Yritys odottaa liikevaihdon kasvavan loppuvuodenkin alan keskimääräistä kasvua nopeammin. Liikevaihdon kasvuun loppuvuonna vaikuttavat toteutetut yritysostot, jotka eivät ole vielä olleet mukana edellisen vuoden liikevaihdossa.

Voittojen odotetaan puolestaan laskevan ensi neljänneksellä edellisvuodesta, mutta loppuvuonna kannattavuuden odotetaan paranevan ja liikevoiton muodostuvan edellistä vuotta paremmaksi

Tuoreimmat osastosta