Nasdaq 2/5: +2,4 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nasdaq ylimmillään kahteen kuukauteen

Julkaistu: 3.5.2001 6:58

Teknot nousivat keskiviikkona kahden kuukauden huippulukemiin, kun sijoittajien luottamus jenkkitalouteen toipuu.

Fahnestock & Co -pankkiiriliikkeen analyytikon Alan Ackermanin mukaan useat sijoittajat ovat sitä mieltä, että nyt on ehkä nähty jo it-osakkeidenpahimmat hetket. Sijoittajat luottavat Yhdysvaltain keskuspankin jatkavan korkojen leikkauslinjaa. Tämä puolestaan nostaa yritysten lähitulevaisuuden voittonäkymiä ja sen myötä nykyisiä osakekursseja.

Lehman Brothers -investointipankin Nasdaq-markkinavastaavan Matt Johnsonin mielestä markkinoilla jännitetään perjantaina julkistettaviatyöttömyyslukuja. Jos ne ovat positiiviset, pieni nousupyrähdys on todennäköinen.

Ciscon kurssi pinkaisi keskiviikkona 12,4 prosenttia ylöspäin, kun markkinoilla huhuttiin yhtiön putsaavan varasto-ongelmansa pois päiväjärjestyksestä odotettua ripeämmässä tahdissa. Cisco veti JDS Uniphase -verkkovalmistajaa lähes kahdeksan prosentin tahtia ja SycamoreNetworksia yli 10 prosenttia ylöspäin.

Vain harva it-jätti laski. Nokia heikkeni 3,1 prosenttia, Computer Associates ja IBM vajaa kolme prosenttia mieheen. Ericsson liukui reilulla parilla prosentilla, kun taas Motorola ui vastavirtaan vajaan neljän prosentin edestä.