Nasdaq 1/5: +2,5 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jenkkitalous näyttää toipumisen merkkejä

Julkaistu: 2.5.2001 6:41

Yhdysvaltain tuotanto laski NAPM-indeksin mukaan vielä huhtikuussa, mutta entistä hitaammin.

Yhdysvaltain ostopäälliköiden indeksin (NAPM) mukaan USA:n tuotanto nousi huhtikuussa 43,2-lukemaan maaliskuisesta 43,1:stä. Vaikka indeksin nousu on pieni, se saattaa ennakoida jenkkitalouden käännettä parempaan. Positiivisuutta leijuu siis jenkkitaloudessa, ja sen myötä myös teknoissa.

Tiistaina teollisuusosakkeet saavuttivat kymmenen viikon huippulukemat. Savupiipputeollisuus siivitti it-osakkeet reippaaseen nousuun tiistaina iltapäivällä.

AG Edwards -pankkiiriliikkeen päästrategistin Al Goldmanin mukaan teknoissa ollaan nyt vähitelleen siirtymässä karhumarkkinoista (laskukausi) takaisin härkämarkkinoihin (nousutrendi). Hänen mukaansa nyt keskipitkän ja pitkän aikavälin sijoittajan kannattaa ostaa it-osakkeita nyt, kun ne ovat vielä edullisia.

Reipasta nousua esittivät muun muassa Sycamore Networks (+14,3 %), Lucent (+8,9 %) ja Juniper Networks (+71 %). Cisco Systems ei aivan päässyt tähän vauhtiin, vaan tyytyi reilun neljän prosentin nousuun.

Suomalaisosakkeista Nokia nousi 2,3 % vajaaseen 35 taalaan ja Sonera 2,8 sadasosaa 11,1 taalaan. Nasdaqin innoittamana keskiviikkoinen pörssipäivä näyttää valoisalta siis Euroopassakin.