200109789 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ruotsin keltaiset sivut menossa italialaisyhtiölle

7.10.2001 4:11

Tukholma Telecom Italian omistama puhelinluetteloyhtiö Seat Pagine Gialle on ostamassa ruotsalaisen luetteloyhtiö Eniron yhteensä 27 miljardilla Ruotsin kruunulla. Tarjous sisältää sekä käteistä rahaa että osakkeita.

Eniro on Pohjois-Euroopan suurin luetteloyhtiö, joka Ruotsissa tunnetaan parhaiten puhelinluettelon keltaisista sivuista. Teliasta viime syksynä irrotetun Eniron tuotesalkussa on yhteensä 750 erilaista luetteloa, joiden yhteispainos nousee 30 miljoonaan kappaleeseen.

Italialaistarjous ylittää 35 prosentilla Eniron viime perjantain päätöskurssin Tukholman pörssissä.

Telia omistaa edelleen 47,3 prosenttia Enirosta ja kauppa merkitsisi 13,5 miljardin kruunun myyntivoittoa Ruotsin telejätille.

Telian konsernijohtaja Marianne Nivert on lausunnoissaan hiljattain antanut ymmärtää, että Telia hakee kumppania Pohjoismaista ja Euroopasta. Eniro-kauppa vahvistaisi Telian asemaa kansainvälisen telekumppanin haussa.

Eniron hallitus suosittaa osakkailleen Seat-kauppaa. Hallituksen mielestä Enirolla on hyvät kehittymismahdollisuudet uudessa yhtiössä, josta tulee Euroopan johtava luetteloyhtiö ja maailman kolmanneksi suurin keltaisten sivuja tuottaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?