20010341 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hexin yllättävä menestys

Julkaistu: 7.10.2001 3:57

Helsingin arvopaperipörssin päätös pidentää kaupankäyntiaikaansa illasta on lisännyt Helsingin pörssin houkuttelevuutta ulkomaisten etävälittäjien silmissä. Etävälittäjien osuus Helsingin pörssin liikevaihdosta on kasvanut nopeasti talven aikana. Vielä syksyllä osuus oli reilut 12 prosenttia, mutta nyt se on jo 26 prosenttia. Lisäksi uusia välittäjiä on tulossa lisää jonoksi asti.

Etävälitystoiminnasta on muodostunut Helsingin pörssille kurssien laskukautena hyvä pelastusrengas. Osakevaihto on onnistuttu pitämään Helsingissä ennallaan osakekurssien puolittumisesta huolimatta. Tämä on erittäin hyvä saavutus. Iltapörssi ei ole innostanut kotimaisia sijoittajia kovinkaan paljon, mutta ulkomaisten etävälittäjien mielestä pitkä aukioloaika on selkeä etu.

Helsingin arvopaperipörssi on valinnut strategiakseen maksimaalisen joustavuuden. Kaupankäyntikustannukset ovat pienet ja aukioloajat pitkät. Helsinki on myös voimakkaasti informaatioteknologiaan erikoistunut pörssi. Euroopan pörssien uudelleenjärjestelyissä Helsingin strategia on toistaiseksi toiminut hyvin. Kilpailu kuitenkin kovenee ja markkinat yhdistyvät, vaikka juuri nyt on meneillään hengähdystauko.

Tuoreimmat osastosta