2001010494 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsingin Juhlaviikot alkavat äänestys- konsertilla

7.10.2001 3:55

Tämänvuotisten Helsingin Juhlaviikkojen alkutahdit soivat 25. elokuuta Senaatintorilla ilmaiskonsertissa, jonka ohjelmiston päättävät kuulijat. Tarjolla on 20 suomalaista artistia ja sata kappaletta, joista voi valita haluamansa yhdistelmän. Ainoa rajoitus on se, ettei laulajalta voi toivoa hänen omia alkuperäisesityksiään.

Konsertin ideointiin osallistunut Sakke Järvenpää toivoo äänestäjiltä rohkeita valintoja tyyliin Fredi esittämässä Apulannan kappaletta Anna mulle piiskaa.

Solisteja Järvenpää luonnehtii Suomi-rokin tämän päivän tähdiksi. Joukossa ovat muun muassa Maija Vilkkumaa, Aki Sirkesalo, Nylon Beat, Pave Maijanen, Paula Koivuniemi ja Anna Hanski. Myös kappalevalikoima edustaa monipuolisesti suomalaista kevyttä musiikkia. Listan vanhimpia ovat Topi Kärjen ja Repe Helismaan Reppu ja reissumies ja kourallinen käännöskappaleita.

Laulajia säestää Helsingin kaupunginorkesterin ja UMO Jazz Orchestran yhteiskokoonpano.

Kappaleita ja esittäjiä voi äänestää Juhlaviikkojen nettisivuilla, kännykällä tai postikortilla. Äänestysaika alkoi eilen ja kestää toukokuun 18. päivään.

Kansanäänestyskonsertti on näillä näkymin ainutkertainen tapahtuma, mutta toiminnanjohtaja Risto Nieminen lupaa juhlaviikkojen avauksiin tästedes vastakin näyttäviä ja kaikenlaisia kaupunkilaisia kiinnostavia tapahtumia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?