Teknolumeen luistoa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssi rankassa laskussa

Julkaistu: 17.4.2001 16:32

Viime viikolla pörssi pysyi kasvupolulla, mutta tämän viikon alusta osattiin odottaa synkkää Ciscon huonon tuloksen ja irtisanomisten myötä. Helsingin Pörssissä tekno-osakkeet laskivat kolisten ja siinä sivussa myös yleisindeksi yli viiden prosentin vauhtia.

Tänään on kuultu myös muista joukkoirtisanomisista. Ericssonin huhutaan irtisanovan tänä vuonna enimmillään jopa 30 000 henkilöä lisää, Texas Instruments 2000 ja Philips 6000-7000. On luultavaa, että samansuuntaisia viestejä kuullaan loppuviikostakin.

Pörssiviikosta on siis tulossa synkkä. Mitä voisi tapahtua, että kurssit lähtisivät nousuun? Ehkä Fedin pitäisi laskea korkoa kaksi prosenttia ja Kiinan Kansantasvallan ilmoittaa, että se lahjoittaa joka viidennelle kiinalaiselle kännykän... No, toivottavasti pienemmätkin hyvät uutiset riittävät ja niitä myös saadaan.

Merkit tosin näyttävät, että lama syvenee: Philips povasi toista neljännestä tappiolliseksi, kun tämä meni vielä niukasti voitolla.

Helsingin Pörssissä Nokia laski yli seitsemän prosenttia 28 euron kieppeille noin kello 16.00. Sonera oli myös laskenut yli seitsemän prosenttia.

Tekno-osakkeiden suurin laskija oli Tecnomen, jonka kurssi putosi yli kahdeksan prosenttia. Kuuden prosentin putoajia olivat JOT Automation ja Perlos.

NM-listan suurin putoaja oli Proha, jonka osakkeen arvo laski yli 11 prosenttia. Proha setvi tänään julkisuudessa kauppaa, jolla se on ostamassa amerikkalaista OPUS360 Corporationia.

Paremmat uutiset lopuksi: tänään suunnatun annin aloittanut Benefon oli vastavirran kiiski. Sen kurssi nousi miltei kolme prosenttia. Myös Eimo nousi yli kolmen prosentin vauhdilla.

Hex-yleisindeksi oli tänään viiden prosentin laskussa noin 8 490 pisteessä.

Tuoreimmat osastosta