Ruotsissa äläkkätä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Soneran toimitusjohtajalla naiskollegoita korkeampi palkka

Julkaistu: 11.4.2001 14:54

Soneran toimitusjohtaja Kaj-Erik Relanderin työ on palkan perusteella ruotsalaisen kollegan, Telian Marianne Nivertin, työtä arvokkaampaa. Relanderin peruspalkka tälle vuodelle on ainakin runsaat 3,2 miljoonaa markkaa, kun Nivert saa 2,9 miljoonaa markkaa (4,4 miljoonaa kruunua).

Ruotsissa on noussut äläkkä, kun Telian Nivertin palkka tuli tänään julkisuuteen vuosikertomuksen myötä. Ruotsin vaikutusvaltaisimmaksi valitun naisen sanotaan olevan palkkakuopassa, kun häntä verrataan miesjohtajiin.

Nivertin peruspalkka jää esimerkiksi Telian entiselle toimitusjohtajalle Jan-Åke Karkille 26 prosenttia, sillä Karkin viime vuoden palkaksi lasketaan kuusi miljoonaa kruunua eli nelisen miljoonaa markkaa. Telian voimanaisella on tosin mahdollisuus yltää samalle tasolle, sillä enimmillään hän voi saada miljoonan markan bonukset.

Soneran Relanderin kuukausipalkka on tänä vuonna 270 000 markkaa, jonka perusteella vuosipalkka nousee ilman lisäkorvauksia runsaaseen 3,2 miljoonaan markkaan. Soneran vuosikertomus ei kerro, saako hän kuukausipalkan päälle vielä esimerkiksi kesälomakorvaukset, kuten tavalliset työläiset.

Relanderilla on myös mahdollisuus bonuksiin, minkä lisäksi optiot voivat tuoda vielä lisuketta vuosikorvaukseen.

[]Markku Huusko on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Tuoreimmat osastosta