200103144 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Siemens vähentää 2 000 työpaikkaa

7.10.2001 3:46

Geneve Saksalainen elektroniikkakonserni Siemens vähentää Saksassa 2 000 työpaikkaa heikentyneen matkapuhelinten kysynnän takia. Karsittavat työpaikat ovat yhteensä neljäsosa konsernin matkapuhelintuotannon henkilökunnasta.

Siemens ei uusi enää Düsseldorfin läheisten Kamp-Lintfortin ja Bocholtin sekä itäisen Leipzigin tuotantolaitoksissa määräaikaistyöläisten sopimuksia. Tietyn ajan sopimukset solmittiin viime vuonna, kun matkapuhelinala kukoisti ja työväkeä tarvittiin äkkiä lisää.

Siemens tuottaa matkapuhelimia myös Shanghaissa, jossa työpaikkoja ei vähennetä,koska matkapuhelinten kysyntä jatkuu Aasiassa edelleen vireänä. Siemensin mukaan on mahdollista, että Bocholtissa ja Leipzigissa puretut tuotantolinjat otetaan Shanghaissa käyttöön myöhemmin.

Siemens odottaa tänä vuonna matkapuhelinbisneksensä kasvavan 10-15 prosenttia, mikä on vähemmän kuin viime vuonna.

Saksalaisyhtiö liittyi ilmoituksellaan suurten matkapuhelinyhtiöiden ja -verkkovalmistajien kerhoon, jotka ovat viime kuukausina kertoneet työpaikkojen karsimisesta.

Pankkianalyytikkojen mukaan kaikki matkapuhelinvalmistajat sopeutuvat nyt todellisuuteen.

Analyytikot epäilevät, etteivät matkapuhelinyhtiöt hyödy uuden sukupolven nopeiden koneiden menekistä kuten on odotettu.

Kuluttajat viivyttävät nyt ostojaan odottaessaan uusia tuotteita markkinoille. Lisäksi Euroopan ja etenkin Saksan talousvauhdin odotetaan hiljenevän, mikä vähentää edelleen matkapuhelinten myyntiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?