Sonera ja Vacon nousussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pörssi ja Nokia laskevat

Verkkopuolen suurkaupoistaan huolimatta Nokia on tullut reilusti alaspäin parissa päivässä ja suunta jatkuu. Sonera puolestaan on pitkästä aikaa nousussa, joten mikä hyvänsä näyttää olevan mahdollista.

3.4.2001 16:13

Nokia on tehnyt rankasti kauppaa verkkopuolella viime päivinä. Se on kuitenkin samalla myös ensimmäistä kertaa julkistanut tietoja omasta osuudestaan kauppojen rahoittajana, ja siitä markkinat eivät ole pitäneet laisinkaan. Sijoittajat pitävät nyt julkistettua luototusta suoranaisena uhkana, vaikka Nokian tase onkin todella vahvassa kunnossa.

Taustalla saattaa myös kummitella jatkuvasti lisääntyvät irtisanomiset it-alan yrityksissä.

Nokian osakkeen kurssi oli laskussa tänään noin kello 16.00 vajaan kuuden prosentin vauhdissa ja hinta 26,3 euron tuntumassa.

Sonera puolestaan on tänään ollut yllättävässä nousubuumissa. Syiksi on arvioitu mm. sitä, että se on vain yksinkertaisesti tullut niin halvaksi, että ostaminen on kannattavaa, sekä eilisiä tietoja siitä, että Saksan telehallintoviranomaiset sallivat umts-verkkojen kimpparakentamisen.

Yhtä hyvin kyseessä voi olla vain perusrekyyli: kun osake riittävästi laskee, jonain päivänä sen on lopulta noustavakin. Toivottavasti kyseessä ei ole kuolevan viimeinen ponnistus.

Yhtäkaikki Soneran osake tänään vajaan neljän prosentin nousussa ja osakkeen hinta noin 7,45 euroa.

Tekno-osakkeilla oli tänään muuten oikea yleislaskun päivä ja plussalle ylsivät lähinnä teleoperaattorit. Ainoa Soneraa isompaan nousuun kyennyt osake oli Vacon. Se nousi tänään yli neljä prosenttia.

Kovimman teknolaskun teki puolestaan TJ Group, joka oli 12 prosentin laskussa.

Hexkin tänään murheisassa vajaan neljän prosentin laskussa ja arvo karvan alle 8000 pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?