21 miljoonan pääomasijoitus - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Exidiolle rahaa rahoitusjärjestelmän kehitykseen

Julkaistu: 21.3.2001 15:57

Exidio Oy sai rahaa suuryritysten rahaliikennettä ja tiedonkulkua tehostavan internet-pohjaisen Trezone-järjestelmän kehittämistä ja markkinointia varten 21 miljoonan markan pääomasijoituksen.

Rahoituksen takana ovat Capman Capital Management, Nexit Ventures ja Metso-konserni. Espoolaisen Exidio Oy:n Trezone on ensimmäinen rahoituskäyttöön tarkoitettu tuote, joka on alun perin suunniteltu internetiä varten ja joka toimii myös mobiilien päätelaitteiden kautta.

Rahat Exidio käyttää yrityksen perustajan ja toimitusjohtajan Timo Hämäläisen mukaan rahat tuotekehitystyöhön ja uusien ammattilaisten palkkaamiseen sekä Lontoon ja Tukholman toimintojen kehittämiseen ja kansainvälistymiseen.

Nyt järjestetty rahoituskierros oli toinen, ja sen pitäisi Hämäläisen mukaan antaa riittävästi kasvupääomaa liiketoiminnan saamiseksi kannattavaksi.

CapMan Capital Management Oy:n partneri Sami Lampinen toteaa Exidion onnistuneen hyvin tuotekehitys- ja pilotointivaiheessa ja omaavan hyvät mahdollisuudet saavuttaa asemia myös kansainvälisillä markkinoilla.

Trezonen käyttöliittymä toimii suurten kansainvälisten konsernien sisäisenä rahoitusportaalina. Sen käyttäjäkuntaa ovat konsernin rahoitusosaton lisäksi muut taloudesta vastaavat. Trezone on suunniteltu palvelemaan yrityksen avainhenkilöitä mahdollisimman laajasti.

"Trezonen kehitystyön lähtökohtana on ollut tarve kehittää konsernin sisäistä kahdensuuntaista rahoitusinformaation käsittelyä ja transaktioiden toteutusta. Saavutettujen tulosten perusteella haluamme osallistua Exidion toimintaan sekä tuotteiston jatkokehityksessä että yrityksen omistajana?, Metson rahoitusjohtaja ja Exidion hallituksen jäsen Pekka Hölttä sanoo.

Tuoreimmat osastosta