200104937 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yritysosto ei ratkaissut Viherjuuren johtajapulaa

Julkaistu: 7.10.2001 2:03

Viherjuuri-konsernin viestintätoimisto-tytär osti viime viikolla viestintätoimisto Umbrellan, mutta ei saanut yrityskaupan mukana uutta toimitusjohtajaa koko Viherjuuren Viestintätoimiston vetäjäksi. Nykyinen toimitusjohtaja Marjatta Virtanen siirtyy huhtikuun alussa lääketukkuri Tamron viestintäjohtajaksi.

-Umbrellan toimitusjohtaja Lotta Eklund haluaa jatkaa asiakastyötä johtavana viestintäkonsulttina. Tavoitteena on, että Virtasen seuraajanimi ratkeaa kesäkuun alkuun mennessä, Viherjuuri-konsernin pääomistaja ja emoyhtiön toimitusjohtaja Arto Liinpää kertoo.

Viestintätoimistojen kasvu myyntikatteella mitaten on viime vuosina ollut huimaa 20 prosentin luokkaa. Viherjuurella kasvu jäi viime vuonna viiteen prosenttiin, mutta tälle vuodelle kasvua on Liinpään mukaan ennakoitu jopa 30 prosenttia, ilman Umbrella-ostoakin.

-Sijoittajaviestinnän kasvu jatkuu ja yritykset ovat selkeästi valmiimpia ulkoistamaan tämän alueen viestintäänsä, hän perustelee kasvu-uskoa.

Viherjuuren Viestintätoimiston liikevaihto viime vuonna oli 2,8 miljoonaa euroa ja myyntikate 1,1 miljoonaa euroa. Koko Viherjuuri-konsernin liikevaihto oli 23 miljoonaa euroa ja myyntikate 16,5 miljoonaa euroa.

Kevään aikana toimitusjohtajaa vaihtaa myös viestintätoimistoista suurin, Kreab. Toukokuun alussa tehtävässä aloittava Matti Saarinen tulee Sammon viestintätehtävistä. Hänen edeltäjänsä Outi Talvinen viihtyi Kreabin kuvioissa vain muutaman kuukauden.

Tuoreimmat osastosta