2001013038 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Etelän naisyrittäjät löysivät partnereita Pietarista

Julkaistu: 7.10.2001 1:47

Projekti jatkuu syksyllä Itä-Suomessa

Kauppa- ja teollisuusministeriön, työministeriön ja Naisyrittäjyyskeskuksen toteuttama suomalais-venäläinen yhteistyöohjelma on tuottanut lupaavia tuloksia. Viime syksynä käynnistyneessä projektissa eteläsuomalaisille naisyrittäjille lähdettiin hakemaan yhteistyökumppaneita Pietarin alueelta. Useimmat löysivätkin itänaapurista vähintään yhden bisnespartnerin ja toimintaa on päätetty laajentaa Itä-Suomeen. Siellä vastaava ohjelma käynnistyy ensi syksynä.

Etelä-Suomessa projektiin osallistui 20 yrittäjää, joista useimmilla oli kokemusta ulkomaan toiminnasta ja kiinnostusta laajentaa sitä myös Venäjälle. Monilla esteenä oli kuitenkin venäjänkauppaan liittyvä byrokratia, johon haettiin nyt helpotusta paikallisten partnereiden kautta.

Yrittäjäkulttuuri nousussa Venäjälläkin

Projektin vetäjä Sointu Häkkinen tähdentää myös sikäläisen yrittäjäkulttuurin nostavan päätään.

-Yhteistyökumppanina olevan Pietarin kansainvälisen naisjohtajainstituutin rekisterissä on jo 3000 naisyrittäjää, joka on hyvä pohja partnerin hakemiseen, kertoo Häkkinen.

Ohjelman toiseksi päätavoitteeksi oli asetettu verkottuminen, joka sekin lähti lupaavasti liikkeelle.

-Kun syksyllä käynnistetään uusi projekti, tulevat tämän ensimmäisen ohjelman yrittäjät olemaan osallistujien peruskontaktit Venäjälle. Jatkossa mentorointi- ja partneriohjelmaa aiotaan laajentaa myös Baltian maihin. Jo nyt sitä on viety Suomessa olevien maahanmuuttajayrittäjien tai yrittäjiksi aikovien suuntaan, kertoo Häkkinen.

Tuoreimmat osastosta