Japanilaiset ja korealaiset voittajia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia ei ymmärrä umts-tutkimuksen väitteitä

Nokiassa on kummasteltu Lontoossa uutta tutkimusta, jonka mukaan eurooppalaiset puhelinvalmistajat jäisivät alakynteen umts-puhelimissa. Japanilaisia ja korealaisia voittajiksi veikkaavan tutkimuksen on tehnyt Eqvitec/Durlacher.

8.3.2001 11:01

Nokia avautui tänään pörssissä parin prosentin miinuksella. Osaketta varjostaa etenkin Yahoon tulosvaroitus eivätkä Alcatelin ensimmäisen vuosineljänneksen kännykkätappiotkaan sille mikään myönteinen asia ole.

Nokia ei ole tavannut Mandatumin aamukatsauksen mukaan umts-tutkimuksen tehneen Durlacherin edustajia. Sampoon nyttemmin kuuluvan Mandatumin edustajat ovat olleet tänään asian tiimoilta yhteydessä Nokiaan.

Mandatum arvioi, että vaikka japanilaisvalmistajat saisivat 3G-kännykkänsä siellä ensin markkinoille, merkitys Nokialle ja muille ulkomaalaisille olisi pieni. Nokialla on Mandatumin tietojen mukaan vain kolme prosenttia Japanin markkinoista, vaikka se on suurin ulkomaalainen.

Toisaalta japanilaiset ja korealaiset kännykänvalmistajat (Matsushita, Kyocera, Samsung) eivät voi ruveta markkinoimaan kännyköitään Euroopassa ja Amerikassa ennen kuin niissä on verkot valmiina ja tähän kuluu vielä aikaa?, kirjoittaa Mandatum. Nokian 3G-kännykät tullevat markkinoille vuoden 2002 toisella puoliskolla.

Eqvitec/Durlacherin umts-tutkimusta siteerasi tänään Kauppalehti.

[]Markku Huusko on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?