Nedecon kasvoi ? tappiota miltei puolet liikevaihdosta

Viime tilikaudella Nedecon kasvoi mukavat 125 prosenttia. Tappiota tuli kuitenkin ennen satunnaisia eriä ja veroja miltei 21 miljoonaa markkaa.

7.3.2001 11:31

Nedecon Network Consulting Oyj kasvoi yritysostoin. Myös henkilöstön määrä kasvoi voimakkaasti 86:sta 148 henkilöön.

Yrityksen julkistaman tiedotteen mukaan tilikauden 2000 strategisia tavoitteita oli mm. perusliiketoiminnan kannattava kasvattaminen. Kannattavuuteen panostettiin erityisesti loppuvuodesta lähtien kasvun ja kansainvälistymisen sijaan.

Yrityksen perusliiketoiminta olikin niukasti plussan puolella, mutta tappioita aiheuttivat tuotteistaminen, kansainvälistyminen ja yritysostot. Liiketappioprosentti oli 38,3.

Kokonaistappiot syvenivät satunnaisten erien ja verojen jälkeen noin 31 miljoonaan markkaan. Tilinpäätökseen on kirjattu rankalla kädellä kertaluonteisia kuluja ja arvonalennuksia mm. Aasian toimintojen lopettamisesta. Tällä on puhdistettu pöytää meneillään olevaa Endero-fuusiota varten.

Viime vuoden aikana Menire sijoitti suunnatulla osakeannilla Nedeconin toimintaan noin 17 miljoonaa markkaa. Nämä rahat on nyt käytetty, mutta Endero-fuusion myötä Nedecon saanee myös positiivista rahavirtaa huvenneen kassan virkistämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?