200105168 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Venäjä kuittaa sotatarvikkeilla velkaansa Etelä-Korealle

Julkaistu: 7.10.2001 1:22

Moskova Venäjä ja Etelä-Korea sopivat suurista sotatarviketoimituksista Venäjän presidentin Vladimir Putinin keskiviikkona päättyneen Etelä-Korean vierailun yhteydessä. Venäjä toimittaa Etelä-Koreaan 700 miljoonan dollarin eli yli neljän miljardin markan edestä sota- ja siviilitekniikkaa, venäläiset tiedotusvälineet raportoivat. Puolet toimitusten hinnasta kuitataan Venäjän valtion velasta Etelä-Korealle.

Virallisilta tahoilta ei paljastettu mitä sotatarvikkeita Etelä-Korea on käytännössä ostamassa. Venäjän lehdistössä kuitenkin puhuttiin Sukhoi-hävittäjistä ja kuljetuskoneista. Etelä-Korea on jo aiemmin ostanut Venäjältä muun muassa tankkeja ja panssarintorjunta-aseita.

Etelä-Korean kanssa solmittu sopimus Venäjän velan kuittaamisesta asetoimituksin on voitto Venäjän ajamalle linjalle velkajärjestelyissä. Venäjä tarjoaa myös muille maille samanlaisia järjestelyä. Viimeksi Putinin vierailulla Itävallassa Venäjä tarjosi alppimaalle velan kuittaamista Mig- hävittäjillä. Itävallassa tarjoukseen kuitenkin suhtauduttiin torjuvasti.

Tuoreimmat osastosta