2001010277 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Italian opiskelua pienryhmissä ja ruokaa tehden

Julkaistu: 7.10.2001 1:35

äytännön kielitaitoa voi parhaiten harjaannuttaa kielen opiskelun lisäksi aistimalla maan kulttuuria ja ihmisiä niin yhteisissä illanvietoissa, ruokaa tehdessä kuin nähtävyyksiä katselemalla. Näin uskoo Italiassa yli 30 vuotta asunut suomalaissyntyinen Ursula Saarikoski Satriano. Hän järjestää tänä kesänä ensimmäistä kertaa kielikursseja pienryhmille Sisiliassa, Cefalun kalastajakaupungissa.

Saarikoski Satriano järjestää kurssit Finnish Italian Service -yrityksensä nimissä, yhteistyössä italialaisen matkailualan korkeakoulun, U.E.T:n kanssa. Kurssi sisältää majoituksen, opetuksen ja yhteistä ohjelmaa.

Erilaisten pienryhmien matkoja Italiaan Saarikoski Satriano on järjestänyt jo reilun 15 vuoden ajan.

Aamupäivisin kurssilaiset opiskelevat italialaisten opettajien johdolla. Sen jälkeen heille järjestetään muita aktiviteetteja, joissa harjoitellaan kielen käyttämistä.

Esimerkiksi yhtenä päivänä Saarikoski Satriano suunnittelee menevänsä kurssilaisten kanssa ruokaostoksille paikalliselle torille.

-Torilla opetan italialaisen keittiön ruokasanastoa. Sitten kokkaamme yhdessä suunnittelemamme aterian. Tarkoituksena on, että mukaan tulee myös paikallinen perheenemäntä. Hän näyttää, miten pastaa leivotaan käsin, Saarikoski Satriano kuvailee.

Heidi Sillanpää

Tuoreimmat osastosta