Juurekset ja mukulakasvit elävät uutta renessanssiaan päästyään takaisin keittiöön pasta-, riisi- ja couscous-painotteisen vaiheen jälkeen. Erityisen trendikäs raaka-aine on makea, vitamiinipitoinen bataatti. Se tuo väriä lautaselle ja on helppo valmistaa. Uunissa paistetut seesamibataatit tuovat ateriaan samaan aikaan reilua ruokaisuutta ja tuulahduksen etelän auringonpaisteesta.
Seesamibataatit
Neljälle
3-4 bataattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
2-3 tl karkeaa merisuolaa
Kuori bataatit ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita oliivi- ja seesamiöljy keskenään. Sivele bataattilohkot öljyllä. Ripottele päälle merisuolaa. Asettele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia eli kunnes bataatit ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoile heti.