Kasvuennusteet voimassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SSH:n osakkeitten hinta ihmetyttää Ylöstä

Joulukuussa listautuneen SSH Communications Securityn perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tatu Ylönen on ostanut takaisin listautumisannin yhteydessä myymiään SSH:n osakkeita. Ylönen kertoi asiasta Ylen Aamu-TV:n Perjantaipörssissä.

23.2.2001 10:15

"Ostin osakkeita takaisin tammikuussa, kun katsoin kurssin laskeneen jo liikaa", Ylönen kertoi.

Ylönen omistaa SSH:sta yli 60 prosenttia sijoitusyhtiönsä Applied Computing Researchin kautta. Hänen mukaansa SSH:n listautumishinta 16 euroa osakkeelta oli perusteltu, eikä mikään ole muuttunut yhtiön kannalta huonompaan suuntaan. Ylönen siirtyi ostolaidalle kurssin pudottua 12 euroon.

"Monet olivat valmiita merkitsemään osakkeita 16 eurolla enemmän kuin saivat. Miksi he eivät nyt osta lisää, kun hinta on halvempi", Ylönen ihmettelee. Eilen SSH:n osaketta sai hitusen alle 7,50 euron.

Ylönen uskoo yhtiönsä pystyvän kehittämään maailman parasta teknologiaa, jolla internet tehdään turvalliseksi. SSH:lla on 20 maailmanlaajuista patenttihakemusta, joista kaksi on tähän mennessä hyväksytty. SSH:n mukaan sillä on myös yksinoikeus SSH-tuotemerkkiin, ja yhtiö vaatii amerikkalaista Open SSH -tuotemerkkiä käyttävää verkkoyhteisöä lopettamaan tuotemerkin loukkaamisen.

"Se on sama kuin joku ryhtyisi valmistamaan Open Nokia -nimisiä kännyköitä", Tatu Ylönen sanoi Aamu-TV:ssä. SSH ei ole esittänyt toistaiseksi mitään taloudellisia vaatimuksia tuotemerkin loukkaamisesta.

Yhdysvaltain taloutta SSH:ssa seurataan tarkasti. "Mitään selvää hidastumista emme ole omien tuotteittemme osalta ainakaan vielä havainneet, mutta seuraamme tilannetta päivittäin. Pidämme edelleen 110-150 prosentin kasvuennusteen voimassa", Ylönen vakuutti.

[]Jouko Marttila on Arvopaperi-lehden toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?