2001013147 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tuntemattoman sotilaan ystävä

Julkaistu: 7.10.2001 0:40

Restonomi Heikki Mäkelä johtaa elokuvateatteria

Finnkino Tennispalatsin uusi teatteripäällikkö Heikki Mäkelä, 40, loikkasi elokuvien pariin hotelli- ja ravintola-alalta. Hän on koulutukseltaan restonomi ja työskenteli viimeksi hotellipäällikkönä Hyvinkään Rantasipissä.

Mitä olette tehnyt ennen sitä?

-Valmistuin Kouvolan liiketalouden ja ulkomaankaupan instituutista vuonna 1983. Tarkoitus oli jatkaa kaupallisella alalla. Taavetin lomakeskus haki levynsoittajaa, mutta leirintäaluepäällikkö näki todistuksessani hyvän laskentanumeron ja päätti tehdä minusta viinikassan eli tarjoilijoiden esimiehen. Se johti siihen, että päätinkin hakeutua hotelli- ja ravintola-alalle. Tulin syksyllä 1984 harjoittelijaksi Helsinkiin hotelli Haagaan ja pyrin Haaga-instituuttiin, josta valmistuin vuonna 1988. Sen jälkeen työskentelin Rantasipi Aulangolla ja hotelli Presidentissä.

Mitä yhteistä on hotelleilla, ravintoloilla ja elokuvateatterilla?

-Tennispalatsi on viihdekeskus, jossa kävi elokuvissa 1,6 miljoonaa ihmistä viime vuonna, joten asiakaspalvelulla on suuri paino. Kokemuksesta Presidentin kaltaisessa isossa asiakaspalveluyksikössä on paljon apua myös Tennispalatsissa. Asiakaspalvelun ominaisuudet ovat paljolti samanlaiset, vaikka tietysti ala sinänsä on outo. Esimerkiksi filmikoneesta en ymmärrä rehellisesti sanottuna yhtään mitään. Näkökulma alaan on asiakkaan näkökulma.

Mitä teatteripäällikkö tekee?

-Teatteripäällikkö vastaa Tennispalatsin toiminnasta ja tuloksesta. Eri osastoilla on omat teatterivastaavansa.

Miten kehitätte Tennispalatsia?

-Asiakkaiden vaatimukseen pitää pystyä vastaamaan niin, että tämä on todella toimiva ja viihtyisä viihdekeskus. Täällä käy hyvin erilaisia asiakasryhmiä. On elokuvan hevijuusereita, yksittäisiä asiakkaita, lapsiperheitä ja yritysasiakkaita. Yritystilaisuuksia järjestetään paljon, ja sen puolen valmiudet ovat hyvät. Lisäksi yhteistoiminta talon muiden yrittäjien ja museoiden kanssa on tärkeää.

Miten kaupungin elokuvateatterit voivat erottua toisistaan?

-Asiakaspalvelun, toimivuuden ja kokonaisuuden perusteella, jonka elokuvateatteri muodostaa. Elokuvat itsessään ovat todella tärkeä tekijä ja se, että erilaisille asiakasryhmille löytyy valikoimia ja ohjelmia. Asiakkaan kokonaisviihtyvyys on tärkeä asia. Myös yritystilaisuudet ovat kilpailutekijä.

Paljonko ihmiset ovat valmiita maksamaan elokuvalipusta?

-Uskon, että tämänhetkiset lipunhinnat ovat kohdallaan. Halvimmillaan 35 markkaa ja korkeimmillaan 60 markkaa. Hintakirjo on aika suuri.

Mitä harrastatte?

-Elokuvien lisäksi harrastan urheilua. Lenkkeilen, pelaan sulkapalloa ja hiihdän. Työn vastapainoksi täytyy harrastaa liikuntaa mahdollisimman paljon. Se on lähellä sydäntä.

Millaisia elokuvien katsotte mieluiten?

-Kotimaisia elokuvia. Hyvä, että ne menestyvät. Ulkomaisista elokuvista parhaat painottuvat toimintapuolelle. Joku vääräleuka sanoikin, että Tennispalatsin ohjelmalinja muuttuu nyt. Ei muutu. Henkilökohtaiset mieltymykset eivät vaikuta talon ohjelmapolitiikkaan.

Mikä on paras näkemänne elokuva?

-Kaikkien aikojen ykkösjuttu taitaa olla vanha Tuntematon sotilas. Se tulee aina otettua nauhalle telkkarista itsenäisyyspäivän tietämillä. Kyllä, se on kaikkien aikojen puhuttelevin elokuva.

Tuoreimmat osastosta