Tavoitteet ylittyivät - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Etteplan Oyj:n liikevaihto kasvoi 30 ja tulos 37 prosenttia.

Julkaistu: 14.2.2001 15:25

Etteplan on suurten ja keskisuurten teollisuusyritysten suunnitteluprojektien toteuttaja. Konsernin liiketoiminta-alueita ovat konetekniikka-, sähkö- ja automaatio- sekä elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelupalvelut. Asiakaskunta muodostuu suurista suomalaisista, kansainvälisesti toimivista yrityksistä.

Etteplanin tulos ja liikevaihto ovat yrityksen historian parhaat. Konsernin liikevaihto oli noin 27 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos poistojen jälkeen 2,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua 44 prosenttia viime vuodesta.

Yritys jakaa osinkoa 0,29 euroa osaketta kohti.

Etteplan-konsernin kasvu ja kannattavuus olivat paremmat kuin alalla keskimäärin ja ylittivät asetetut tavoitteet. Kasvu jatkui vahvana ja oli vuoden viimeisellä neljänneksellä koko vuoden keskimääräistä kasvua suurempi.

Se on panostanut voimakkaasti kansainväliseen markkinointiin ja on vahvistanut asemaansa johtavana suomalaisena vientiteollisuuden projektien toteutuskumppanina. Yrityksen tiedotteen mukaan markkinanäkymät ovat edelleen hyvät ja mahdollistavat kasvun jatkuvan myös alkaneena tilikautena.

Etteplan-konsernin kasvu oli pääosin orgaanista, mutta myös Insinööritoimisto N. Liukkonen Oy:n hankinnasta sekä Ruotsin tytäryhtiön toiminnasta.

Liikevaihto kasvoi kaikilla konsernin toimintasektoreilla, mutta voimakkainta se oli elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelussa.

Tuoreimmat osastosta